ANĐEO SMRTI: Stražar ubio 11 staraca u domu, zatraženo 194 godine robije!

Žoan Vila Dilme (45) je tvrdio da je hteo da stavi tačku na patnje osoba u staračkom domu "La Karitat" u Kataloniji

  • 2

Stražar u staračkom domu u Kataloniji proglašen je krivim za ubistvo 11 starih osoba, od kojih je troje naterao da popiju varikinu, a Tužilaštvo je zatražilo 194 godina robije, saopšteno je danas iz španskog suda.

Žoan Vila Dilme (45) ili "Anđeo smrti " kriv je - jednoglasna je odluka sudija na suđenje u severoistočnom španskom gradu Ðirona, a presuda će mu biti izrečena kasnije, prenela je agencija AFP.

Dilme je bio zaposlen u staračkom domu "La Karitat" u gradu Olota u Kataloniji i uhapšen je u oktobru 2010, posle smrti jedne 85-godišnje starice u lokalnoj bolnici, pošto je popila varikinu.

"Anđeo smrti" je priznao da je on kriv za njeno ubistvo i da ju je primorao da pije varikinu kao još dvoje staraca kako bi "stavio tačku na njihove patnje".

U periodu od avgusta 2009. do oktobra 2010. dogodilo se još osam ubistava koji su kasnije izašla na svetlost dana. Žrtvama je data prekomerna količina insulina ili raznih fatalnih kombinacija lekova.

Na sudu se juče moglo čuti da je Dilme imao mentalne probleme, ali sudije to nisu uzele u obzir kao olakšavajuće okolnosti u sudskom procesu, navodi francuska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perkonx

    12. jun 2013 | 09:59

    Smeće!!! Zbog danasnjih grozomornih zločina, treba se vratiti srednjevekovnim metodama mučenja!

  • Burduš

    12. jun 2013 | 13:19

    Na sta vas podseca njegovo lice pogledajte dobro...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA