Devojka bez ruke nova mis Ajove (VIDEO)

Nikol Keli je rođena bez leve podlaktice, a odlučila je da se bavi izvođačkim umetnostima zato što je, kako sama kaže, pozornica bila svet u kome je dala dozvolu ljudima da zure u nju

  • 5

Devojka sa jednom rukom, Nikol Keli (23), ne samo što je pobedila na takmičenju za Mis Ajove, već će se nadmetati i za krunu Mis SAD.

Nikol je rođena bez leve podlaktice, a odlučila je da se bavi izvođačkim umetnostima.

- Pozornica je bila svet u kome sam dala dozvolu ljudima da zure u mene. To je mesto gde sam mogla javno da kažem: "Evo me, vidite me, ja imam veru u sebe" - navela je Kelijeva.

Ona se bavila bejzbolom, plesom, skokovima u vodu, a njena velika strast je pozorište. Prošlog leta stažirala je na Brodveju i želi da bude pozorišni producent, te da ujedno pomaže i drugim osobama sa invaliditetom da prevaziđu svoje "nedostatke".

Kao pobednica na takmičenju za Mis Ajove Nikol je osvojila preko 10.000 dolara vrednu stipendiju i na odličnom je putu da ostvari svoje snove. U septembru će predstavljati svoju državu na takmičenju za Mis SAD.

Nikol Keli nije prva osoba sa invaliditetom koja je učestvovala u nadmetanju lepotica. Prošle godine Aleksis Vajnmen je bila prva autistična takmičarka, a 1994. Heder Vajtson je bila prva gluva osoba koja je osvojila titulu mis SAD.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duda

    12. jun 2013 | 14:39

    Prelepa je. Ovaj što kaže fuj je teški idiot. Nju bih baš volela da upoznam, a njega nikad.

  • Shone89

    12. jun 2013 | 16:10

    Moralni degeneriku, ti što si napisao fuj, i ja sam rođen bez desne podlaktice, kao što je ova devojka bez leve, pa smo i ona i ja duplo bolje osobe od tebe koji si rođen sa obe ruke.

  • Nenad Milićević

    12. jun 2013 | 16:19

    Moralni degeneriku, ti što si napisao fuj, i ja sam rođen bez desne podlaktice, kao što je ova devojka bez leve, pa smo oboje duplo bolji ljudi od tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA