Domaća scena na koncertu Džonija Rotena i P.I.L. (VIDEO)

Koja iz Discipline, Vuča iz Darkvuda, Kebra iz Obojenog programa i Vladan Rajović iz KKN objašnjavaju zašto ne treba propustiti sutrašnji koncert britanske grupe u SKC-u

  • 1

Kultna britanska grupa Public Image Limited, koju prevodi Džon Lajdon (poznat i kao Džoni Roten), legendarni pevač i lider Seks Pistolsa, održaće prvi celovečernji koncert u Srbiji, 13. juna u bašti beogradskog SKC-a.

Nakon odličnog, ali sažetog nastupa na prošlogodišnjem Belgrade Calling festivalu, biće ovo prilika da se pored dobro poznatih pesama, fanovima predstave i sa odlično primljenim novim albumom "This is P.I.L.".

Ulaznice se prodaju po ceni od 1.800 dinara na blagajnama Eventima i knjižare "Laguna/Delfi", kao i neposredno pred koncert na blagajni SKC-a.

Poseban odnos koji beogradska publika gaji prema stvaralaštvu grupe P.I.L. iskazuju i poznati akteri domaće scene na čiji je rad ovaj kultni sastav bitno uticao. Koja iz "Disciplin A Kitschme" prenosi svoje razloge za odlazak na njihov koncert:

- Konstantno rušeći uspostavljene muzičke barijere i krećući se nikad sigurnom stazom drugačijeg pristupa modernom rok izrazu, P.I.L. su uspeli da nadžive sve trendove i promene koje su britanska i američka muzička industrija plasirale poslednjih decenija. Džon Lajdon, jedna od najsvesnijih i najtrezvenijih ličnosti britanske i svetske muzičke scene ikad, britke misli i oštrog jezika, čovek koji uvek ima šta da kaže, za razliku od većine ostalih koji funkcionišu po ustajalim rok šablonima.

I Dejan Vučetić - Vuča (Darkwoood Dub) biće sutra uveče u bašti SKC-a:

- P.I.L. su sigurno jedan od bendova koji su presudno uticali na Darkwood Dub u ranoj fazi. Njihov specifičan spoj fank, dab, krautrok i disko elemenata je nešto što i posle više od 30 godina zvuči jednako sveže i ubedljivo. Uživo zvuče odlično, preporučujem svima koji vole pravi rokenrol - poručuje Vuča.

O značaju Lajdonovog rada Branislav Babić Kebra, frontmen Obojenog programa kaže:

- P.I.L. je veliki bend, kao što su veliki i Sex Pistols. Zajednički im je Džoni Roten - cinik, buntovnik, zabavljač… Jedan od najbitnijih ljudi svetske muzike.

Na Kebrine reči nadovezuje se i Vladan Rajović, bubnjar grupe Kanda, Kodža i Nebojša:

- Lajdon je bez sumnje najslavnija savremena antizvezda - stavljajući kreativnost u prvi plan ispred diktata industrije izgubio je čitavih 20 godina, koliko je prošlo između albuma "That What Is Not" i prošlogodišnjeg trijumfalnog povratka sa "This Is PiL".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ㅐㅐㅐㅐㅐㅐ

    12. jun 2013 | 11:32

    Ocekuje se ceca aca lukas karleusa i georgijev vlado

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA