KAKO NAS KRADUCKAJU: "Lastina" internet glupost s međunarodnim kartama!

Poziv na broj koji služi za rezervaciju karata za Hrvatsku naplaćuje se 120 dinara, ali vas operaterka na kraju obavesti da ne možete da rezervišete karte. Ipak, pare su vam već skinuli

  • 4

Iako državni auto-prevoznik "Lasta" na svom sajtu ima broj za međunarodne rezervacije karata, kad pozovete ovaj broj, operaterka vam objasni da ipak ne možete da rezervišete kartu na tom broju, ali vam poziv svakako bude naplaćen 120 dinara.

Pošto se nekoliko građana požalilo Telegrafu na ovaj problem, odlučili smo da pozovemo broj za rezervaciju međunarodnih karata ovog auto-prevoznika.

Pokušali smo da rezervišemo kartu za Split, ali nas je sačekalo neprijatno iznenađenje. Prvo nas je telefonska sekretarica obavestila da se poziv tarifira 120 dinara, dok nam je operaterka rekla da međunarodne rezervacije ne važe za Hrvatsku?! Kartu, naravno, nismo uspeli da rezervišemo, ali nam je poziv naplaćen 120 dinara.

Istu neprijatnost je doživeo i gej aktivista Boban Stojanović.

- U želji da rezervišem autobusku kartu za Split, na sajtu privredni-imenik.com našao sam informaciju da preko broja 0900 344 344 mogu da rezervišem karte za međunarodne linije. Kad sam pozvao taj broj, automatska sekretarica mi je rekla da se poziv tarifira 120 dinara. Nakon toga, operaterka mi je rekla da za Hrvatsku ne mogu da rezervišem i da moram da pozovem 32 85 899. Na pitanje zašto sam platio 120 dinara, a nisam izvršio rezervaciju, rečeno mi je: "Nemam ja to pojma, ne znam" - kaže Stojanović za Telegraf.

Procedura rezervacije karata za Hrvatsku je minimalna i potrebno je ostaviti samo ime i prezime pozivom na novi broj na koji budete upućeni, ali do tada ste već platili 120 dinara za prvi broj.

- Na novom broju sam izvršio rezervaciju samo tako što sam dao ime i prezime. Kada je čula da sam reagovao na neku vrstu obmane, prva operaterka je mogla da mi uzme ime i prezime, a zatim obavi rezervaciju jer bi to bilo profesionalno, ali i popravilo bi imidž firme. Na broj 0900 344 344 uputila me i služba 988, na pitanje: rezervacija međunarodnih karata, "Lasta Beograd" - dodaje Stojanović.

U "Lasti" kažu da na njihovom sajtu pored informacije o broju za rezervisanje međunarodnih karata piše da taj broj ne važi za rezervaciju karata za Hrvatsku i Crnu Goru i da ne mogu da utiču na to što ostali koji daju informacije o ovom broju (servisi, oglasi, Žute strane...) ne ostavljaju takvu vrstu napomene.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    13. jun 2013 | 13:38

    Ma čak i da uspe rezervacija, za šta oni skidaju 120 din?!?! Lopovi!

  • Milos

    13. jun 2013 | 14:45

    Pa lepo pise na sajtu za one koje znaju da citaju da se za Crnu Goru i Hrvatsku karte ne rezervisu putem tog telefona. Ne vidim zasto bi ovo bila neka prevara. A onaj ko putuje u inostranstvo ocigledno bi i imao para da plati 120 din za poziv. Lepo rezervise preko telefona i samo dodje i podigne kartu a ne da se cima i da razmislja dali je guzva na salterima i dali ce ostati karata.

  • Nis

    13. jun 2013 | 14:51

    Tuga za aktivistu,a narod ko j` be

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA