Funkcioneri Valjeva kao imovinu prijavili parking-mesto i traktor!

Prema podacima, po platama prednjače gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, njegov pomoćnik Selimir Manojlović i predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić, koji je naveo da je vlasnik parking-mesta od devet kvadrata

  • 0

Niko od valjevskih funkcionera nema manju platu od 80.000 dinara, što je duplo više u odnosu na prosečnu platu u Valjevu. Prema podacima koje su funkcioneri dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije, po platama prednjače gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, njegov pomoćnik Selimir Manojlović i predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić, koji je u svojoj imovinskoj karti naveo i to da je vlasnik parking-mesta od devet kvadrata, dok je načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović, kojoj je ovo drugi mandat, sada bogatija za jedan traktor.

Imovinska karta gradonačelnika Stanka Terzića nije se promenila od 2010. godine, kada je podneo prvi izveštaj Agenciji za borbu korupcije, kao tadašnji zamenik gradonačelnika. U ovogodišnjem izveštaju prijavio je vlasnički udeo u dve nasleđene trosobne kuće. Gradonačelnik Valjeva nema automobil i mesečno zarađuje 112.000 dinara.

Razlika u odnosu na prethodni izveštaj je u tome što gradonačelnik Valjeva više nema akcije u kompaniji “Bambi Banat”, koje je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio pre tri godine.

Drugo mesto po platama dele pomoćnik gradonačelnika Selimir Manojlović i predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić, koji mesečno zarađuju po 94.000 dinara. Drugi čovek Valjeva poseduje kuću od 100 kvadrata, plac od pet ari za koje nije naveden osnov sticanja i automobil "ford fiestu" iz 1988. godine. Predsednik valjevske skupštine je pored plate Agenciji prijavio četvorosobni stan stečen po osnovu kupovine, vikendicu od 30 i zemljište od 15 kvadrata stečene kao nasledstvo i kupljeno parking mesto površine devet kvadrata za kupljeni automobil "logan 1.5 dizel" 2005. godište.

Načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović, kojoj je ovo drugi mandat, prijavila je mesečnu zaradu od 90.640 dinara i po polovinu vlasničkog udela na kući, pomoćnom objektu i dve njive, stečene po osnovu Ugovora o doživotnom izdržavanju. Ona ima i stan od 37 kvadrata koji je kupila, "jugo" iz 2008. godine, a u novom izveštaju prijavila je da je u međuvremenu postala vlasnica traktora IMT-357, starog 31 godinu.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA