Hrvatska: Prešli preko zaleđene Save u BiH (VIDEO)

Policijska uprava vukovarsko-sremska podnela je krivične prijave protiv šestorice mladića koji su, pešačeći preko zaleđene Save, ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine

  • 0

Šest mladića iz Štitara, blizu Županje u Hrvatskoj, postavilo je na sajt Jutjub snimak na kom se vidi kako šetajući potpuno zaleđenom Savom prelaze na teritoriju Bosne i Hercegovine. Snimak je za nekoliko dana videlo preko 24 hiljade ljudi. Ipak, momci će za ovu "hrabrost" odgovarati pred zakonom, piše index.hr.

Mladići, starosti između 19 i 28 godina, prijavljeni su zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice. Policija je utvrdila da su prošle subote oko 14 časova, kod mesta Repovec prešli granicu van graničnog prelaza i podnela je prijavu Prekršajnom sudu u Županji. Za ovo delo zaprećena je novčana kazna od dve do deset hiljada kuna ili 30 dana zatvora.

Nakon što se sporni snimak pojavio na sajtu Jutjub, Policijska uprava vukovarsko-sremska izdala je upozorenje građanima da ne hodaju po zaleđenim rekama i jezerima.

- Zbog izuzetno niskih temperatura, ovih dana zaledile su se gotovo sve vodene površine na otvorenom. To je prizor koji se retko viđa, pa građani i deca odlaze na šetnju uz obale reka, rečica i jezera, da se dive ledu. Ipak, pojedini građani odvažili su se i na krajnje opasnu pustolovinu. Primer je skupina mladića iz Štitara, koji su odlučili prepešačiti zaleđenu reku Savu sa jedne strane obale na drugu, u čemu su srećom uspeli, piše u upozorenju iz vukovarsko-sremske policije. Policija dodaje da takve pustolovine nikako ne preporučuju, jer mogu biti opasne ili čak pogubne.

- Apelujemo na sve građane da se suzdrže od hodanja ili klizanja po zaleđenim površinama reka ili jezera, kako ne bi doveli sebe i druge u opasnost propadanja kroz led, zaključili su iz PU vukovarsko-sremske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA