SAZNAJEMO: Tijanić na jesen odlazi iz RTS-a zbog bolesti?

- On je uprkos volji i želji da nastavi rukovođenje nacionalnim servisom, morao da pristane na odlazak, zbog naglog pogoršanja svog zdravstvenog stanja - kaže izvor Telegrafa

  • 12

Dugogodišnji generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić uskoro se povlači sa svoje funkcije zbog bolesti, saznaje Telegraf.rs.

- On je uprkos volji i želji da nastavi rukovođenje nacionalnim servisom, morao da pristane na odlazak, zbog naglog pogoršanja svog zdravstvenog stanja - kaže naš izvor, i dodaje da bi do Tijanićevog povlačenja moglo doći u naredna tri do četiri meseca.

Aleksandar Tijanić nije hteo da komentariše naša saznanja. Po običaju, saslušao je pitanje, a onda spustio slušalicu, ostavivši nas bez odgovora.

U Upravnom odboru RTS-a su nas uputili na pres službu Javnog servisa, u kojoj nam je rečeno da pošaljemo pitanja, nakon čega će nam poslati odgovor. Međutim, to se nije desilo do ovog momenta.

Aleksandar Tijanić (61) rođen je u Đakovici. Studirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, odakle je, kao najtalentovaniji student, pozvan u nedeljnik NIN, gde započinje profesionalnu karijeru.

Radio je kao glavni i odgovorni urednik časopisa "Intervju", a potom kao glavni i odgovorni urednik "Sportskog žurnala".

Objavljivao je političke kolumne u splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji", zagrebačkom "Danasu", "Startu", ljubljanskoj "Mladini", sarajevskom "Oslobođenju". Bio je i direktor Televizije Politika i tvorac BK televizije.

Na mestu generalnog direktora RTS-a proveo je devet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • medijsko dete

    13. jun 2013 | 22:22

    bolestan je on odavno....od bahatosti....

  • arsa

    13. jun 2013 | 20:55

    Sad ce i Djilas da se razboli,Mitrovic Pink poceo da odmotava klupko.

  • Khm

    13. jun 2013 | 23:39

    Ukida se pretplata koja je verovatno isla njemu u dzep pa mu se slosilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA