NETANJAHU: Sprečićemo novi holokaust

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je u Aušvicu da će njegova zemlja učiniti sve da se odbrani od svake pretnje

  • 1

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je u Aušvicu izjavio da će njegova zemlja učiniti sve da spreči novi holokaust i da se odbrani od svake pretnje.

On je ovo izjavio na otvaranju novog paviljona u nekadašnjem koncentracionom logoru u Aušvicu u Poljskoj.

Netanjahu je, osvrnuvši se na veliko stradanje Jevreja tokom Drugog svetskog rata, rekao da će novi paviljon pružiti informacije o holokaustu i nacističkoj nameri da istrebi Jevreje.

Aušvic, sa susednim logorom Birkenau, bio je jedan od najozloglašenijih koncentracionih logora za vreme Drugog svetskog rata, koje je nacistička Nemačka izgradila u okupiranoj Poljskoj.

 

- Ne smemo da budemo popustljivi pred pretnjama uništenja. Ne smemo da zakopamo glave u pesak ili da dozvolimo drugima da obavljaju naš posao - rekao je Netanjahu, ne imenujući konkretne pretnje.

Izraelski premijer je pre govora posetio Blok 27, koji je sada posvećen predstavljanju Aušvica u širem kontekstu genocida u Drugom svetskom ratu.

U nacističkom logoru Aušvic-Birkenau ubijeno je više od 1,1 milion, od ukupno šest miliona Jevreja, koliko je ukupno stradalo u holokaustu tokom Drugog svetskog rata.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimika

    13. jun 2013 | 23:13

    A to što oni rade Palestincima,kako se to zove? Licemer!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA