Naredni Dalaj Lama biće žena?

Dalaj Lama, duhovni vođa Tibetanaca u egzilu, rekao je se svet se suočava sa "moralnom krizom" koja se ogleda u ekonomskim i društvenim nejednakostima i patnjama, te su mu potrebni lideri koji znaju za empatiju

  • 2

Dalaj Lama, duhovni vođa Tibetanaca u egzilu, ne odbacuje mogućnost da njegov naslednik bude žena, smatrajući da su danas svetu potrebni lideri kadri za empatiju, osobinu koju pre svega poseduju žene.

- Ukoliko su okolnosti takve da iziskuju ženu za dalaj lamu, žena dalaj lama će automatski doći - rekao je u razgovoru sa novinarima prvog dana svoje posete Australiji.

Po njemu, svet se suočava sa "moralnom krizom" koja se ogleda u ekonomskim i društvenim nejednakostima i patnjama, te su mu potrebni lideri koji znaju za empatiju.

- S tog aspekta, žene imaju, biološki, mnogo više potencijala. One su pažljivije prema drugima - naveo je Dalaj Lama, prenose australijski mediji.

- Što se mene tiče, moj otac je lako gubio živce. Ponekad bi me tukao, ali je moja majka bila puno sažaljenja - kazao je 77-godišnji vrhovni poglavar tibetanskog budizma i nobelovac, koji od 1959. živi u izgnanstvu u indijskom gradu Daramsala.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA