Nema para za decu sa invaliditetom?

Nadležni iz Ministarstva rada već dva puta su odbili da podrže izmene Zakona o radu i Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom koja imaju invaliditet, a koje je predložio zaštitnik građana Saša Janković, pišu mediji

  • 6

Roditelji i deca sa invaliditetom u četvrtak će protestovati ispred zgrade Ministarstva rada u Nemanjinoj ulici zbog, kako kažu, dugogodišnjeg nerazumevanja i ugrožavanja njihovih života.

Naime, roditelji čija deca imaju neku vrstu invaliditeta već tri godine se bore za bolji i kvalitetniji život svoje dece, ali kako kažu, nadležni iz Ministarstva rada od njih okreću glavu.

Kako "Kurir" saznaje, nadležni iz Ministarstva rada s ministrom Jovanom Krkobabićem na čelu već dva puta su poslali negativno mišljenje Vladi, odnosno odbili su da podrže izmene Zakona o radu i Zakona o finansijskoj podršci porodicama s decom s invaliditetom koje je predložio zaštitnik građana Saša Janković.

Te izmene bi roditeljima dece sa invaliditetom i roditeljima teško bolesne dece starije od pet godina omogućile rad sa skraćenim radnim vremenom i naknadu uz zaradu.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • meduza

    14. jun 2013 | 09:23

    Sramota..umesto da omogucite toj deci i njihovim roditeljima sve olaksice u zivotu i pomoc..vi gurate pod tepih tako vaznu a pre svega ljudsku stvar.. mada danas se velica sve ono sto ne bi trebalo.. da li je moguce da je ovo prava slika danasnjeg drustva.. ako jeste..onda je sve otislo u q.....

  • Desko

    14. jun 2013 | 10:16

    Za plate u vladi ima i za Tijanića rts a za ovu decu NEMA...SRAM VAS BILO

  • vlada

    14. jun 2013 | 01:11

    Vazno za edikt da su potrosili 5 miliona za sada a potrosice jos toliko. E moj narode dokle cete da trpite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA