Jovo Grobar na sudu jer je radio na neradni dan!

- Voleo bih da mi neko kaže kako da putem interneta stupim u vezu s Bogom da mi kaže kada će neko umreti i da ne umire na praznik - kaže Jovo, tvrdeći da su mu "prišili i to da je na komunalnog policajca nasrnuo drvenim krstom"

  • 1

Jovo Stanković (57) iz Bosanskog Novog, koji je sugrađanima kao vlasnik Pogrebnog preduzeća "Usluga" poznatiji kao Jovo Grobar, juče je saslušan u Osnovnom sudu u ovom gradu.

Na sud ga je "odveo" Dejtonski mirovni sporazum i to što je prošle godine radio 21. novembra, na dan koji je neradni u Republici Srpskoj.

Jovo tvrdi da je "ceo slučaj zakuvala viša sila" i da nije imao izbora, jer je upravo na taj dan trebalo da sahrani majku njegovog dobrog prijatelja i isporuči pogrebnu opremu u Jasenice.

- Putujem po Evropi i nigde nisam vidio ograničenje rada pogrebnim uslugama. Zato bih voleo da mi neko kaže kako da putem interneta stupim u vezu s Bogom da mi kaže kada će neko umreti i da ne umire na praznik - kaže Jovo za "Dnevni avaz", tvrdeći da su mu "prišili i to da je na komunalnog policajca nasrnuo drvenim krstom".

Izjavu je dao i Mirko Novaković, komunalni policajac iz Bosanskog Novog. Tog 21. novembra zajedno s tržišnim inspektorom kontrolisao je radno vreme. Kazao je da je Jovo radio duže od onoga što mu je dozvoljeno posebnom odlukom, "pa je njegovoj radnici sugerisao da zatvori radnju".

- Kada sam već bio pri kraju zapisnika, došao je i vlasnik. Vikao je: "Marš napolje", psovao nam majku. Potom je uzeo drveni krst sa sanduka i krenuo prema meni. Nastalo je guranje dok sam pakovao svoje stvari. Na izlazu me blago gurnuo, ali nije udario krstom. Ne znam otkud sada ta priča - kazao je Novaković, dodajući da je reč o prekršajnim prijavama protiv Stankovića za nepoštovanje radnog vremena i ometanje službenog lica u radu.

Epilog sudske priče, koja je zbog Jovinih zanimljivih izjava mnoge nasmejala i postala top-tema u Bosanskom Novom, biće poznat 17. juna.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    14. jun 2013 | 18:09

    ДА ЈЕ ДЕЛИЈА ПРОВУКАО БИ СЕ " АЛИ ГРОБАР :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA