Trećina đaka pala na maturskom ispitu!

Direktor valjevske Ekonomske škole kaže da su poslali zahtev Ministarstvu prosvete da se đacima koji su pali omogući da iduće sedmice ponovo polažu završni ispit

  • 0

Od 47 đaka svršenih srednjoškolaca na smeru poslovni administrator u valjevskoj Ekonomskoj školi, skoro trećina njih nije položila maturu!

Direktor te škole Dragan Timotić kaže da je odgovornost obostrana i očekuje da Ministarstvo prosvete pozitivno odgovori na njihov zahtev da se đacima koji su pali maturu ideće nedelje da druga šansa kako bi oni koji žele da nastave školovanje stigli da se u roku prijave za upis na željeni fakultet.

Među 14 đaka koji nisu položili maturski ispit je i dvoje odličnih đaka.

Direktor Ekonomske škole kaže da su zbog činjenice da veliki broj đaka ove godine nije položio maturu podjednako odgovorni i đaci i profesori.

- Čudna je stvar da su dva odlična đaka pala maturu. Pretpostavljam da je bilo malo i neozbiljnosti i olakog shvatanja tog dela ispita. Inače, drugi deo ispita je prošao veoma dobro, sa četvorkama i peticama, a bila je samo jedna dvojka. Bilo je sigurno i nekih propusta u održavanju pripremne nastave, iako su đaci imali testove iz prethodnih godina. Profeseori su radili sa njima, ali očegledno da to nije bilo dovoljno - kaže Timotić.

Drugu šansu 14 đaka bi moglo da ima već idućeg petka, ako to odobri Ministranstvo prosvete, a u međuvremenu za njih će profesori Ekonomske škole organizovati pripremnu nastavu.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA