Profesor naplaćivao dvojke od 100 do 300 €!

Nekoliko roditelja učenika Tehničke škole u Ćupriji optužuje v. d. direktora škole i profesora matematike da uzima novac kako deci ne bi zaključio jedinicu

  • 4

Istražni sudija Višeg suda u Jagodini Zoran Petrović odredio je pritvor do mesec dana V. S. (46) koji je vršilac dužnosti direktora Tehničke škole u Ćupriji, ali i profesor matematike. Prema nezvaničnim informacijama koje su izneli roditelji đaka ove škole, cena dvojke bila je od 100 do 300 evra u zavisnosti od platežne moći porodice.

Samo mesec dana pošto je jagodinska policija privela D. Ć. (56) za koga se sumnja da je uzimao novac kako bi đacima popravio ocenu, u istoj školi, Tehničkoj školi u Ćupriji, dogodio se novi slučaj. Direktora škole i profesora matematike prijavili su roditelji, njih sedmoro.

- Cele godine moj sin ima jedinicu kod ovog profesora i nikako ne može da je popravi. On mu vuče tu jedinicu, vuče, mučenje živo, i na kraju su me pozvali da dođem u školu. Inače, na tromesečju rečeno mi je da će ocena biti popravljena, neka dete uči itd. Odlazim u školu na kraju godine i posrednik, nije važno u ovom trenutku o kome se radi, to ću reći policiji, mi saopštava da "ja znam kako treba da postupam u ovom trenutku". Naravno, mi već godinama znamo šta se u školi radi i ovo nije ni prvi ni usamljen slučaj. Pa stvarno mi je dosta, mi smo skromna porodica, odakle nama novac da plaćamo ocene? Ovo je sramota! Nas nekoliko smo sve prijavili policiji - kaže majka učenika M. J.

Neki od roditelja ispisali su decu iz Tehničke škole i prebacili ih čak u druge gradove. To je bilo lakše rešenje nego boriti se sa, kako se sumnja, kriminalom u ovoj školi.

Prema nezvaničnim informacijama, direktor je u policiji i sudu poricao sve što mu se stavlja na teret. V. S. tvrdi da mu je ceo slučaj "namešten i podmetnut" i da se radi o razračunavanjima unutar škole. Istražni sudija Višeg suda u Jagodini odredio je saslušanje svedoka za ponedeljak.

U Tehničkoj školi tokom jučerašnjeg dana bila je Republička prosvetna inspekcija iz Jagodine.

- Školska uprava je upoznata sa dešavanjima u Tehničkoj školi u Ćupriji i mi sada činimo sve kako bi rad škole mogao normalno da se odvija. Videćemo šta će biti kada istražni organi i policija završe svoj posao - rekao je načelnik Školske uprave u Jagodini Života Starčević.

Jagodinska policija poziva sve roditelje koji imaju ovakva iskustva da se obrate najbližoj stanici policije.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam

    14. jun 2013 | 16:39

    Treba menjati kompletan obrazovni sistem, ovako vise ne ide.

  • Lole

    15. jun 2013 | 15:43

    E da je ovo jedini slucaj sve bi bilo ok,ali.....

  • nindza

    17. jun 2013 | 13:07

    Sve pohvale za drzavne organe sto su nakon 20 godina preuzeli nesto po pitanju Tehnicke skole!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA