PEĆ: Sudija i advokat osuđeni za korupciju

Kolja Puka i Avdulah Robaj osuđeni su na zatvorske kazne, jer su oštetili Udruženje osiguravajućih društava Kosova za 71.257,40 evra

  • 2

U Osnovnom sudu u Peći mešovito sudsko veće kojim je predsedavao Euleksov sudija izreklo je zatvorske i novčane kazne okrivljenima Kolji Puku i Avdulahu Robaji, zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja u saučesništvu.

Veće je odlučilo da postoji dovoljno dokaza da se utvrdi da su okrivljeni zajedno učestvovali u nezakonitom postupku pred Opštinskim sudom u Klini, juna 2005. godine, koji je doveo do gubitka za Udruženje osiguravajućih društava Kosova u iznosu od 71.257,40 evra.

U to vreme, Kolja Puka je bio sudija, a Avdulah Robaj je bio advokat koji je zastupao Udruženje osiguravajućih društava Kosova.

Kolja Puka, koji je priznao je krivicu 29. januara, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci. Od dana puštanja, posle izdržane zatvorske kazne u narednom periodu od tri godine, Puki je oduzeta mogućnost zadržavanja službenog položaja sudije ili obavljanja advokature.

Iako je okrivljeni Avdula Robaj izjavio je da je nevin, izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci. Sudsko veće je obojicu okrivljenih obavezalo da isplate nadoknadu štete Udruženju osiguravajućih društava Kosova, u iznosu od 71.257,40 evra i proglasilo ih grupno i pojedinačno krivim.

Krivično gonjenje slučaja vršio je kosovski tužilac iz Specijalnog tužilaštva Kosova.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made_in_Sandzak

    14. jun 2013 | 20:01

    Bravo za novo Evropsko Kosovo

  • anti antifa

    14. jun 2013 | 23:42

    Koji mentol treba da budeš da uhapsi ta njihova "policija" i osudi "sud".A još veća debilčina da priznaješ te "institucije"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA