Afera "Votergejt" u Beloj Palanci

U kabinetu pvog čoveka Bele Palanke pronađen prislušni uređaj nepoznatog porekla. Policija pokrenula istragu kako bi se otkrilo ko je postavio prisluškivač

  • 1

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković sazvao je danas vanrednu konferenciju za štampu na kojoj je obavestio javnost da je u njegovom kabinetu pronađen prislušni uređaj nepoznatog porekla.

Po njegovim rečima, o ovome je odmah obaveštena policija koja je preuzela uređaj kako bi ustanovila o kakvom uređaju je reč i ko bi mogao da stoji iza tog čina.

Pristup kancelariji ima nekoliko ljudi. Sekretarica, šef kabineta koji je tu od januara meseca, čistačica, ranija sekretarica koja je radila do pre nekoliko meseci i ranije rukovodstvo opštine koje je imalo pristup. Ako nije reč o interesu državnih organa koji to rade, onda je to interes naših političkih protivnika. Uređaj smo pronašli ja i pripadnik obezbeđenja sasvim slučajno dok smo pomerali komodu ispod koje je bila sakrivena baterija - kazao je Miljković.

Uređaj je bio sakriven u bateriji od 9 volti, koja se nalazila ispod komode, odmah iza njegove fotelje.

- Ako se neko drznuo da postavi ovakav uredjaj u kancelariji prvog čoveka opštine postavlja se pitanje kako će nakon ovoga da se osećaju obični građani. Da li je pravo na privatnost apsolutno suspendovano, da li ćemo sutra doživeti neprijatnosti da nam se javno objavljuju lični razgovori, glasna razmišljanja ili intimne i porodične fotografije. Zahtevamo od državnih organa da preduzmu energične mere i pronadju počinioce ovakvih radnji i adekvatno ih kazne. O ovome ću obavestiti premijera Srbije i ministra policije Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića - kazao je Miljković.

U Beloj Palanci je na vlasti koalicija okupljena oko DS-a, dok je u opoziciji SPS i SNS.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA