Uroševac: Dnevno 26 € za prevoz dece do škole!

Josif Palić plaća prevoz da njegova deca odlaze u školu u najbližim srpskim sredinama Lipljanu i Lapljem Selu. Josif je invalid u penziji, a supruga Lidija nezaposlena. Šest stotina evra mesečno plaćaju taksistu da odveze i vrati decu iz škole

  • 3

Sav novac koji zaradi i primi od donatora, porodica Palić iz Uroševca daje za prevoz svoje dece do škole, a dnevno to je 26 evra za petoro dece.

U Uroševcu nema srpskih škola, a najbliža je udaljena vise od 30 kilometara.

Josif Palić plaća prevoz da njegova deca odlaze u školu u najbližim srpskim sredinama Lipljanu i Lapljem Selu. Josif je invalid u penziji , a supruga Lidija nezaposlena. Za školovanje dece najviše izdvajaju. Šest stotina evra mesečno, plaćaju taksistu, da odveze i vrati decu iz škole. Njihova primanja nisu dovoljna da izmire obaveze.

Svi su odlični učenici. Karolina kaže da u gradu nemaju društvo i da se sa vršnjacima druže samo u školi. Život svoje porodice opisuje kao veoma težak.

Kuća Palića je stara. Ima dosta vlage i nema vode. Josif je godinama tražio da mu srpska opština Uroševac izađe u susret i pomogne da renovira kuću.

U rešavanju problema uključila se kancelarija za Kosovo i Metohiju. Planovi su da do početka sledeće školske godine reše problem prevoza do škole i adaptiraju postojeću kucu.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    15. jun 2013 | 16:35

    600eura placa a nije zaposljen pa vi vidite. Ma dajte molim vas sa takvim tekstovima

  • nadzak

    15. jun 2013 | 20:32

    Pa jeftinije ce biti da iznajmi kucu u Lipljanu...

  • --Mileta

    16. jun 2013 | 09:03

    Nerazumljivo.Odakle placa ako nema???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA