Etihad za mesec dana daje ponudu za Jat

Predsednik "Etihada" Džejsm Hogan rekao je da bi pregovori mogli da budu uspešni ako "Jat" pređe na komercijalno poslovanje

  • 0

Nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata "Etihad ervejz" sprema ponudu za kupovinu srpske aviokompanije "Jat ervejz".

Etihad je sa Vladom Srbije potpisao memorandum o razumevanju, koji će unaprediti razgovore o mogućem investiranju "Etihada" u srpsku avio-kompaniju. Predsednik "Etihada" Džejsm Hogan je taj dokument potpisao sa generalnim direktorom "Jata" Veliborom Vukašinovićem.

Hogan je rekao da se nastavljaju razgovori i da bi na osnovu uvida u poslovanje i pregleda dokumentacije te avio-kompanije, "Etihad" mogao da da ponudu za "Jat" za 30 dana.

- Složili smo se da započnemo pregovore o kupovini "Jata". Trenutno ulazimo u novu fazu. U narednih 30 dana iznećemo naš predlog "Jatu" i Vladi Srbije. Ako "Jat" pređe na komercijalno poslovanje, pregovori bi mogli biti uspešni - rekao je on, i dodao da ukoliko nastavi da radi kao komunalno preduzeće, od toga neće biti ništa - izjavio je Hogan na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da se razgovori mogu nastaviti i da "Etihad" može da pomogne oko restrukturiranja "Jata" da bi postao profitabilna firma.

- Rano je za konačnu objavu, ali smo uzbuđeni zbog budućnosti i radujemo se istraživanju mogućnosti za mnogo dublje strateško komercijalno partnerstvo sa "Jatom" - rekao je on.

Avio-kompanije "Etihad" i "Jat" potpisali su 15. aprila ove godine ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata.

(Telegraf.rs/ Izvor: B92, Beta, Ex Yu Aviation News)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA