Testovi za maturu prodavani na ulici za 9.000 dinara!

Testovi za polaganje male mature koji su bili pod policijskim nadzorom opet su "dobili noge"!

  • 14

Iako se danima pričalo o pojačanim merama sigurnosti kako se ne bi ponovile zloupotrebe od prošle godine, kada je mala matura zbog prodaje testova zamalo ponovljena, testovi su ipak procureli.

U slobodnoj prodaji, testovi su se na ulicama Beograda prodavali su se za 9.000 dinara!

Oko 70.000 đaka osmaka juče je polagalo maturu iz maternjeg jezika, a danas treba dase iskažu na testu iz matematike. Ipak, određen broj budućnih srednjoškolaca imao je "olakšavajuću okolnost, jer su testovi dospeli u njihove ruke pre mature.

Testovi su štampani u "Službenom glasniku", a pod policijskom pratnjom su dopremljeni na predviđene punktove, odakle su ih preuzimali direktori škola.

Do ovih saznanja došle su Naše novine nakon nekoliko poziva iz beogradskih osnovnih škola, kao i poziva roditelja čija su deca pronašla na ulicama ove testove i zatražila im novac da ih kupe.

Vest o prodaji testova odmah se pročula u provestnim krugovima, pa je većina nastavnika, kako objašnjava sagovornik Naših novina, juče išla u "inspekciju" i najnormalnije kupila testove iz matematike koja se polaže danas.

(Telegraf.rs/ Izvor: Naše novine)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČOVEK

    18. jun 2013 | 03:22

    DŽABA IM TESTOVI I SREDNJA SKOLA KADA SE POSAO DOBIJA OVDE PREKO STRANKE..BILO I BICE..TUGA..TUGA .I MI DA IDEMO NAPRED..JA ZNAM MNOGE PRIMERE KOJI SU ZAVRSILI FAKULTETE A PRODAJU RASAD NA PIJACI I MNOGE KOJI NEZNAJU VOLA,ALI VOLA DA UBODU AL STRANKA NASLA POSAO I DRZAVNA PLATA....OTISO BI ODAVDE DA MOGI SAD..POZDRAV

  • Adem

    18. jun 2013 | 01:01

    Ljudi neka jedmon zauvek bude jasno:Ovo je ovde balkan i svakih 50 leta izbije rat.....To je pesma od Bajage....Ne daj boze vise rata....

  • katarina

    18. jun 2013 | 11:49

    Ako su uzeli testove iz matematike, onda su uzeli i iz srpskog. Ako ponavljamo matematiku, ponovimo i srpski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA