OBAMA: Nezavisna komisija će nadzirati nadzor interneta!

- Založio sam se za osnivanje grupe u kojoj će biti predstavnici građana, uključujući i neke od žestokih libertarijanaca i oni će proveriti ceo program - dodao je predsednik Amerike

  • 1

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je program internet nadzora koji sprovode bezbednosne agencije u SAD neophodan, ali je dodao i da razume legitimnu zabrinutost koja je nastala nakon medijskih izveštaja, pa je zato zatražio da sa što više materijala bude skinuta oznaka državne tajne.

On je u intervjuu za Pi-Bi-Es (PBS) televiziju, istakao da će nezavisna komisija još jednom proveriti ceo program.

- Založio sam se za osnivanje grupe u kojoj će biti predstavnici građana, uključujući i neke od žestokih libertarijanaca i oni će proveriti ceo program - dodao je predsednik Amerike.

On je rekao da će se sastati sa članovima komisije i da želi debatu na nacionalnom nivou o tom pitanju.

- Ako ste građanin SAD, onda NSA ne sluša vaše razgovore i ne proverava vaše mejlove, sem ako ne dobije konkretnu individualnu odluku suda za to, i to su pravila koja važe - objasnio je Obama.

Prema njegovim rečima, vlada mora da nađe način da objasni javnosti kako sve funkcioniše, da se ne bi mislilo da "neki Veliki Brat prisluškuje pozive, čita sms poruke i proverava mejlove".

Bivši radnik NSA Edvard Snouden prošle nedelje je preko britanskog "Gardijana" izneo podatke prema kojima ta agencija ima pristup celokupnoj internet komunikaciji američkih građana, kao i telefonskim pozivima preko mobilne telefonije.

Snouden se trenutno krije u Hong Kongu, ali njegovo tačno boraviše nije poznato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    18. jun 2013 | 12:51

    Ej, ali ozbiljno; da li stvarno misliš da se svi mi zakopčavamo na leđa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA