MALINA OD ZLATA! Vučić i malinari postigli dogovor

Na sastanku prvog potpredsednika Vlade, ministra poljoprivrede i malinara postignut je dogovor oko formiranja zajedničkog tima koji će utvrditi eventualne nepravilnosti tokom otkupa malina

  • 5

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević sastali su se danas sa delegacijom malinara, koju je predvodio predsednik Saveza "Srpska malina" Dragan Vukajlović.

Na sastanku je dogovoreno da je malina proizvod od strateškog značaja za Republiku Srbiju i da u velikoj meri doprinosi suficitu izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Postignut je i dogovor oko formiranja zajedničkog tima predstavnika malinara, kabineta prvog potpredsednika Vlade i Ministarstva poljoprivrede, koji će utvrditi eventualne nepravilnosti tokom otkupa malina.

Vlada Srbije i Ministarstvo poljoprivrede apeluju na hladnjačare da izađu u susret proizvođačima maline oko prihvatljive cene.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oblacinska visnja

    18. jun 2013 | 14:00

    A gde je visnja? Nikoga nije briga za visnju koja se upravo otkupljuje po pinizavajucoj ceni od 40 dinara. Ako se nakon otkupa preduzimaju mere onda nema potrebe nista preduzimati!

  • Nijazi Kuqi

    18. jun 2013 | 14:11

    U normalnom svetu gde caruje trzisna privreda cenu svakog prizvoda diktira trziste, odnosno ponuda i potraznja. Jedino u Srbiji cenu utvrdjuje politika, odnosno politicari koji misle da nesto vrede pa im tako cena opada i postaju beskorisni.

  • Aleksandar

    18. jun 2013 | 18:35

    Nijazi, na trzistu u ukrajini je tresnja na ispod 30% od proslogodisnje cene zato sto je drzava poapsila - u ciku sezone - deo izvoznika zbog korupcije na carini, a preostala su dva koji su imali izvozne dozvole , tako da je sva tresnja odmah prodata na domacem trzistu i poljacima. Oni koji su cekali i sad je beru prodaju i za 0,6 euro / kg. Ovo kod nas nije trziste nego otimacina od poljoprivrednika. Visnja je u americi podbacila zbog mrazeva - 10% ocekivanog roda, u ukrajini i poljskoj je skoro nema u zamrznutom stanju, tako da bi i ove godine trebalo da bude sa boljom cenom, a ne sa 40 dinara. Ovo sad je pokusaj da se otme poljoprivrednicima ranim branjem - na delu su sto posto kartelski dogovori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA