DUMA: Gej parovi bi uništili usvojenu decu!

Vladimir Putin uskoro će staviti potpis na zakon koji zabranjuje usvajanje dece gej parovima, jer "oni izazivaju oštećenja kod dece"

  • 9

Ruski poslanici razmatrali su danas predlog zakona koji predviđa zabranu usvajanja ruske dece za samce državljane zemalja koje su legalizovale istopolne brakove.

 

Ukoliko bude usvojena zabrana, mogla bi da obuhvati državljane desetak zemalja, uključujući homoseksualne parove i građane koji nisu u braku, prenela je agencija AFP navodeći da je predlog u Dumi, sada posle "drugog" čitanja," podržalo 443 poslanika, ali da predstoji i takozvano "treće čitanje" predloga, posle čega bi mogao da bude i zvanično usvojen.

 

Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je da će na njega staviti potpis, čime bi zakon postao važeći.

 

Izmene i dopune ruskog Porodičnog zakona predviđaju da će građanima koji su u heteroseksualnom braku biti dopušteno da usvajaju decu iz Rusije bez obzira na to da li je u njihovoj zemlji legalno zasnivanje istopolnih bračnih zajednica.

 

- Dete treba da ima majku i oca i da u porodici stekne neku ideju o tome šta je svet. Ako dete završi sa homoseksualnim parom, to, naravno, može izazvati ozbiljna oštećenja i iskrivljenu percepciju stvarnosti - rekao je zamenik predsedavajućeg Dume Sergej Železnjak.

 

Istopolni brakovi legalizovani su u 14 država, uključujući Kanadu, Belgiju, Španiju, Norvešku, Švedsku i Francusku.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    18. jun 2013 | 21:44

    svako moze da usvoji i ima dete,al ne moze svako da bude roditelj!!! ponekad su istopolni roditelji bolji od raznopolnih i obratno!!!

  • Bojan

    18. jun 2013 | 21:01

    Rusija je jedna od retkih preostalih zemalja na svetu koja je jos uvek dovoljno mocna da moze sebi da priusti taj luksuz da se odupre satanistickom ispiranju mozga kada je rec o pravima istopolnih parova da usvajaju decu. Prosto je milina za usi cuti da neko javno izjavi nesto sto je na zapadu toliko politicki nekorektno.

  • русија

    18. jun 2013 | 20:33

    Браво Руси ! Браво Путин !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA