NIŠ: Četrdeset godina za ubistvo

Nišliji Marku Jovanoviću (22) izrečena je kazna zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva koje je počinio 31. oktobra 2010. godine kada je nožem ubio svoju bivšu devojku i njenog komšiju

  • 5

Viši sud u Nišu izrekao je danas zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina Nišliji Marku Jovanoviću (22) zbog teškog ubistva koje je počinio 31. oktobra 2010. godine u ulici Majakovskog u naselju Duvanište.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Jovanović je iz bezobzirne osvete a zbog neuzvraćene ljubavi usmrtio svoju bivšu devojku Danijelu Jovanović (27) i njenog komšiju Aleksandra Kitanovića (23), za kojeg je verovao da je njen novi momak. Sud nije prihvatio odbranu okrivljenog da je ubistvo počinio zbog duševnog oboljenja, šizofrenije, jer je psihijatrijsko superveštačenje pokazalo da je bio u stanju da shvati značaj i posledice svojih postupaka.

Mladić je svoju bivšu devojku progonio mesecima pre ubistva, pretio joj je da će je zaklati, pa se čak i potukao sa njenim ocem koji je pokušao da je zaštiti. Na dan ubistva, sakrio se u hodniku zgrade u kojoj su žrtve živele, čekao je devojku da dodje kući a kada je video da je ušla u stan, zvonio joj je na vrata. Kada mu je Danijela otvorila, ugurao je u unutrašnjost stana, došlo je do svađe i otimanja oko njenog mobilnog telefona, nakon čega je devojka Marku kazala da više ne želi da se viđa sa njim i da se zabavlja za Aleksandrom Kitanovićem.

Jovanović je tada lovačkim nožem, čije je sečivo dugačko 13 centimetara, Danijeli zadao više uboda , od kojih je preminula. Zatim je zazvonio na vrata Kitanovićevog stana a kada je izašao njegov brat, zahtevao je da pozove Aleksandra “kako bi mu nešto pokazao“. Uveo je mladića u Danijelin stan, a kada on video devojčin leš i pokušao da pobegne, Marko je počeo da ga ubada nožem. Aleksandar je ipak uspeo da izađe iz devojčinog stana ali ga je Jovanović sustigao i usmrtio naočigled majke i brata. Nakon ubistva ušao je u taksi, koji je ranije pozvao, i pobegao do zgrade u ulici Vojvode Tankosića gde se skrivao do 4. novembra, kada je uhapšen u pekari "Braško“.

Jovanovićev branilac nije sporio izvršenje dela ali je dovodio u pitanje njegovu uračunljivost. Okrivljeni mladić, mada je pred policijom priznao i do detalja opisao dvostruko ubistvo, na sudu nije iznosio odbranu. Jedino što je rekao je: "Hoće da me ubiju, čujem mrtvu devojčicu".

Međutim, sud nije prihvatio njegovu odbranu a izricanje najteže kazne obrazloženo je činjenicom da je pokazao izuzetnu bezosećajnost prilikom ubistva jer je Danijeli naneo petnaest a Aleksandru čak sedamnaest uboda nožem.

Jovanovićev branilac najavio je žalbu na sudsku odluku.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    18. jun 2013 | 22:19

    Apelacioni sud će da se sažali na dečka i smanjiće mu kaznu na dve godine uslovno...Pa kad ubije još nekoliko onda će da ga osude na 40 godina.Ljudi rade samo na sigurno,temeljni su u svom radu...

  • nenad

    18. jun 2013 | 18:00

    Za njega je metak u čelo a ne 40 godina!

  • faco

    18. jun 2013 | 18:11

    samo tako stroze kazne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA