SARAJEVO: Nekoliko hiljada na koncertu podrške za JMBG

Kao i prethodna okupljanja, bez obzira na obim, i ovo je okončano porukom da građani ne odustaju i da će istrajati u svojoj borbi

  • 3

Nekoliko hiljada građana prisustvovalo je koncertu podrške za jedinstven matični broj, koji je održan ispred Parlamenta BiH u Sarajevu, a događaj je protekao bez incidenata.

Na koncertu su nastupili i bendovi Frenkie, Dubioza kolektiv, Letu štuke, Zoster, Skroz i Dvadesetorica, sa pesmama koje su slale poruku Parlamentu BiH i ukazivale na nerad. Kao i prethodna okupljanja, bez obzira na obim, i ovo je okončano porukom da građani ne odustaju i da će istrajati u svojoj borbi.

- Ne dozvolimo da još jedno dete strada zbog nerada parlamentaraca. Imamo podršku stranih i domaćih subjekata, ali samo su građani deo ove priče - poruka je vođa demonstracija, koju je pročitao poslednji izvođač.

Okupljenima se obratio i otac bebe Berine, koji je istakao da postoji mogućnost da bi njegova ćerka i danas bila živa da je lakše mogla da dobije pasoš i da je imala matični broj na vreme.

Građani koji su učestvovali u "bejbi protestima" u Sarajevu, koji su počeli 5. juna, dali su ultimatum parlamentarcima da do 30. juna donesu zakon o JMBG.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • popers

    19. jun 2013 | 08:41

    ljudi,nije nas vjera razdvojila,niti sam narod..niti bilo sta..nisu narodi izazvali rat..mrznju. nego politicari,predsjednici,ti mufljozi nas pokusavaju posvadjati,razdvojiti brata od sestre. oni su sotone. njih treba prebiti!!

  • fahreta

    19. jun 2013 | 01:39

    Pa napadnite parlament, 'bo vas koncert. Udrite po idiotima ma koje vere, nacionalnosti ili stranačke pripadnosti bili. Upadnite u taj parlament, vas 10.000 i pobacajte tu bagru napolje.

  • Burduš

    19. jun 2013 | 07:54

    Halo Fahreta sto si ulazila po parlamentima ulazila si... Gotovo je.. Nema nasilja gradjana i ne pozivaj se na to.. bego mirno i dostojanstveno demonstriraj kao i svi drugi i podrzi ih u tome... U Evropi se tako radi.. Poz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA