Danas do 36 stepeni, piti tečnost i izbegavati sunce

Od nedelje će biti promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u prvoj polovini naredne sedmice i osetno svežije. U Hitnoj pomoći savetuju adekvatno oblačanje i laganu ishranu

  • 0

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 32 do 36 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će danas duvati vetar slab promenljivog pravca, a jutarnja temperatura iznosiće od 15 do 21, a najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.

I u Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo, a vetar će biti slab promenljivog pravca. Jutarnja temperatura iznosiće oko 21, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 26. juna biti sunčano i veoma toplo s maksimalnom temperaturom u većini mesta znatno iznad prosečnih vrednosti, od 32 do 37 stepeni.

U subotu se očekuje lokalni razvoj oblačnosti sa pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina uglavnom u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Od nedelje će biti promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u prvoj polovini naredne sedmice i osetno svežije.

SAVET GRAĐANIMA: Adekvatno oblačenje, unošenje tečnosti i lagana ishrana

Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti u organizam i lagana ishrana, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure građanima.

Zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u Beogradu i u drugim delovima Srbije, dr Macura je savetovala šetnje ujutro i uveče, pogotovu hroničnim bolesnicima i starijim osobama.

Hronični bolesnici i starije osobe u najtoplijem delu dana ne bi trebalo da budu na asfaltu i suncu, nego u parku, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, naglasila je dr Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i laganu ishranu sa dosta voća i uzimanje pet obroka dnevno, nošenje bočice sa vodom, odmor i oprez u saobraćaju.

Dr Macura je poručila da se suncu ne bi trebalo izlagati duže od pola sata i savetovala oprez na kupalištima, rekama i jezerima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA