TURSKA: Policija napala demonstrante tokom mirnog bdenja!

Sukobi su izbili u Ankari i Eskisehiru jer je policija u tim gradovima tokom mirnih protesta upotrebila suzavac i vodene topove

  • 3

Turska policija za razbijanje demonstracija sukobila se danas, na kratko, s grupama antivladinih demonstranata u Ankari i Eskisehiru nakon što su se demonstranti okrenuli mirnom bdenju posle teških obračuna sa organima reda. U ta dva grada policija je tokom noći ispalila suzavac i upotrebila vodene topove kako bi rasterala stotine okupljenih, prenose lokalni mediji.

Dan pošto je premijer Redžep Tajip Erdogan proglasio pobedu nad demonstrantima koji su gotovo tri nedelje prkosili njegovom autoritetu, nekoliko desetina demonstranata učestvuje u mirnom bdenju na istanbulskom Trgu Taksim stojeći mirno u tišini na podnevnoj vrelini, prenela je agencija AFP.

Prisustvo policije na centralnom istanbulskom trgu je znatno smanjeno u odnosu na prethodne dane, a kvart je uglavnom preplavljen turistima i lokalnim stanovnicima koji se vraćaju uobičajenim aktivnostima.

Mirni protest koji je počeo je performansom turskog umetnika Erdema Gunduza i ubrzo nazvan "stojeći čovek" u međuvremenu se proširio na Ankaru, južni grad Adana i zapadni Izmir, gde je na sa stotine ljudi nepomično stoji na javnim trgovima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мултиврањанац

    19. jun 2013 | 23:56

    А што је диктатор? Земља без неког значајног спољног дуга је по мени за похвалу. Пар хиљада демонстраната у односу на силне милионе турака? Није ваљда да већина греши?

  • ДАШОНИ

    19. jun 2013 | 18:55

    ДЕМОНКРАТСКИ ЕРДОГАНЕ ХУЛИГАНУ И ДИКТАТОРУ СВОГ НАРОДА,

  • Doktor

    20. jun 2013 | 00:00

    Velika greška Erdogana što pominje pobedu ili poraz. Pa to je njegov narod i njega treba saslušati i razumeti, a ne kao nezrela osoba likovati što je druga strana ućutkana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA