FIJAT 500L LIVING: 7 sedišta i više prostora! (FOTO)

"Fijat" je objavio prve zvanične fotografije i tehničke detalje modela 500L sa sedam sedišta uoči njegove premijere koja je zakazana za jul 2013. Za sada se ne zna kada će automobil biti dostupan na našem tržištu

  • 1

Nakon standardnog "fijata 500L" i njegove Trekking verzije, "500L living" je treći model koji će se proizvoditi u fabrici u Kragujevcu.

"Fijat" je uspeo da do sada zadrži u tajnosti njegovo ime. Iako su se spominjali nazivi 500XL i 500+, automobil sa konfiguracijom sedišta 5+2 zvanično je dobio oznaku "living", čime se naglašava da vozilo raspolaže sa većim "životnim prostorom", kako kažu u italijanskoj kompaniji.

U "Fijatu" objašnjavaju da je ovaj model osmišljen tako da predstavlja kombinaciju okretnosti gradskog automobila (koji je još uvek dovoljno kompaktan), komfora vozila iz srednje klase i prostranost i multifunkcionalnost MPV modela.

"Fijat 500L living" je u suštini produžena verzija modela za 5 putnika, čime se dobio prostor za treći red sedišta, odnosno dodatna zapremina prtljažnika kada su poslednja dva sedišta oborena.

Tako je "500L living" porastao u dužinu, na 4,35m, dok je njegova širina 1,78 m, a visina 1,67 m. To znači da je automobil duži od standardne verzije za 20-ak cm, dok su druge dve dimenzije ostale iste.

Prtljažni prostor iznosi 638 litara korisne zapremine, kada zadnja dva sedišta nisu u funkciji.

"Fijat 500L living" proizvodiće se u dva nivoa opreme, "pop star" i "lounge", u varijantama sa 5 ili 7 sedišta.

Kupci će moći da biraju između 19 boja spoljašnjosti, uključujući i 11 dvobojnih kombinacija, 15 različito dizajniranih alu-felni, odnosno poklopaca kod čeličnih točkova, kao i 6 dezena unutrašnjosti.

U ponudi su i kožni enterijer, integrisani navigacioni sistem i zadnja kamera za pomoć pri manevrisanju prilikom kretanja u rikverc.

Model "500L living" biće u početku dostupan sa četiri pogonske jedinice koje se već koriste u standardnoj verziji sa 5 sedišta. U pitanju su dva benzinca, 1.4 litarski motor sa 70kW/95 ks i 0.9 litarski TwinAir Turbo koji razvija 77 kW/105 ks.

Što se tiče dizelaša, u ponudi će biti dva MultiJet II motora, 1.3 litarski sa 62 kW/85 ks i 1.6 litarski sa 77 kW/105 ks.

"Fijat 500L living" najpre će biti ponuđen kupcima u Italiji, koji će moći da ga naruče već u julu 2013. Za sada nije poznato kada će ovaj automobil biti dostupan na našem tržištu i po kojoj ceni.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA