KRV, ZNOJ & SUZE: Na ulicama Damaska sa Bašarovim ratnicima (VIDEO)

- Borimo se uglavnom protiv islamista iz Al Kaide i protiv stranaca iz Emirata, Avganistana i Pakistana, ali ima i dosta Sirijaca i Palestinaca - kaže Abu Ihab, vojnik regularne Vojske Sirijske Arapske Republike

  • 3

Zapadni mediji, na koje se, nažalost, svi ponajviše oslanjaju, uglavnom se drže sirijskih pobunjenika i to pre svega Slobodne sirijske armije, a u redove vladinih snaga koje su pod komandom Bašara al-Asada retko zalaze.

Postoji jedan medij na Zapadu koji je, ipak, odlučio da to promeni - ni manje ni više nego CNN. Gotovo za rubriku verovali ili ne.

Novinar giganta iz Atlante Frederik Plajtgen otišao je na liniju fronta i uradio priču sa Bašarovim ratnicima, koji vode žestoke borbe sa pobunjenicima u predgrađima Damaska.

- Borimo se uglavnom protiv islamista iz Al Kaide i protiv stranaca iz Emirata, Avganistana i Pakistana, ali ima i dosta Sirijaca i Palestinaca - kaže Abu Ihab, vojnik regularne vojske.

U jednom trenutku snajperista iza novinara puca u daljinu i pokazuje u pravcu u kome je ispalio metak, tvrdeći da je ubio neprijatelja. To, međutim, nije ništa u poređenju sa ubistvom uživo, koje smo objavili koncem januara.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    20. jun 2013 | 12:17

    ПОБИТЕ ИСЛАМИСТИЧКУ БАГРУ , СПАСИТЕ СИРИЈУ ОД АМЕРИЧКО ТАЛИБАНСКОГ ЗЛА

  • Bosnjak

    20. jun 2013 | 14:44

    E bas si ga ispusio sa tom tvrdnjom.Pa glupsone jedan nema pravih islamista na strani pobunjenika ako nisi znao upravo Saudiska Arabija pomaze Asada i to je javna tajna .Eto to su islamisti i Asad i Arabija.Informisi se malo pre nego kenjas svasta !

  • D

    20. jun 2013 | 17:19

    @Bosnjak Da nema ih kao sto ni dzihadista bilo u Bosni. Ziveo Assad!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA