DINKIĆ: Konkurs za direktore javnih preduzeća do kraja juna

Ministar finansija naveo slučajeve "Galenike" i "Srbijagasa" koji su nastali zato što su ta "preduzeća vodili neki nesposobni partijski kadrovi"

  • 0

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je večeras da po zakonu do kraja juna moraju da se raspišu javni konkursi za izbor novih direktora u javnim preduzećima,.

On je rekao da takav privredni rast nije dovoljan jer bi bilo bolje da je pet odsto, ali će biti ipak bolje nego prošle godine.

Dinkić je, komenatrišući raspisivanje javnog konkursa za izbor novog menadžmenta u javnim preduzećima, rekao da se na ta mesta moraju dovesti sposobni menadžeri, bez uticaja partokratije na njihov izbor.

- Slučajevi "Galenike" i "Srbijagasa" i mnogih drugih javnih preduzeća jesu nastali kao problem upravo zato što su ih vodili neki nesposobni partijski kadrovi - istakao je Dinkić, i za primer naveo farmaceutsku industriju koja je u čitavom svetu profitabilna, pa i naša "Galenika" do pre nekoliko godina, ali je tamo za samo dve godine primljeno skoro 1.000 ljudi, za vreme mandata prethodne vlade i danas je ta fabrika u gubicima od 180 miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    21. jun 2013 | 00:26

    Bezobrazluk g.Dinkica nema granica! Kada se zna da njegva G-17 prije i sada URS praktikuju stranacko kadriranje.Istina je da od kada se ovaj covek bavi Republickom eknomijom ona je u rasulu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA