OPREZ: Prevare sa karticama u Crnoj Gori!

Policija je nedavno u Kotoru i Budvi osujetila pokušaj postavljanja uređaja za krađu podataka sa bankomata dve banke, a statistika beleži da su kradljivci najčešće na proputovanju kroz Crnu Goru

  • 0

Crna Gora kao turistička destinacija atraktivna je ne samo turistima, nego i prevarantima koji kradu novac sa bankomata i bankovnih kartica, ukazuje Radio slobodna Evropa na vid zloupotrebe koji je u porastu, posebno tokom letnjih meseci.

Prevaranti koji koriste sofisticirane metode skidanja podataka sa kartica dolaze uglavnom iz Rumunije i Bugarske, a potencijalne žrtve su svi vlasnici platnih kartica bez obzira na sumu novca kojom raspolažu.

Pored banaka, i kancelarija bankarskog ombudsmana beleži sve veći broj prijava građana kojima je ukraden novac sa kartica.

- Ta vrsta kriminala u Crnoj Gori je u porastu ne samo u vreme sezone kada je najčešća, već i tokom svih 12 meseci - kaže bankarski ombudsman Halil Kalač, dok iskustva bankara govore da su najčešće prevare s ukradenim karticama vlasnika iz inostranstva.

Potencijalne žrtve krađe su svi vlasnici bankovnih kartica, bez obzira na visinu računa, jer prevaranti u trenutku skidanja podataka sa kartice ne znaju koliko je novca na računu.

Policija je nedavno u Kotoru i Budvi osujetila pokušaj postavljanja uređaja za krađu podataka sa bankomata dve banke, a statistika beleži da su kradljivci najčešće na proputovanju kroz Crnu Goru.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA