Po 100 evra dnevno za boravak građana BiH u Hrvatskoj

Od 1. jula kada Hrvatska postane članica EU, između ostalog, biće ograničene mogućnosti prenosa lekova u BiH, kao i unos određene hrane

  • 4

Građani BiH prilikom boravka u Hrvatskoj, od 1. jula, kada Hrvatska postane članica EU, za svaki dan moraće da imaju po 100 evra po osobi ili po 50 evra, u slučaju da imaju uplaćeni turistički aranžman.

Od tog datuma, kada Hrvatska ulazi u EU, biće ograničene mogućnosti prenosa lekova, osim za ličnu upotrebu uz predočavanje medicinske dokumentacije i potvrde lekara, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

Od hrane preko graničnih prelaza moći će da se unesu hleb, kolači, čokolada i konditorski proizvodi, ali ne sveže ili prerađeno meso i proizvodi od mleka ili ribe.

U informaciji građanima, o promeni uslova posle ulaska Hrvatske u EU, podseća se da građani BiH granicu s tom zemljom, odnosno EU, mogu preći samo sa važećim biometrijskim pasošem ili sa starim pasošem, za koji moraju da imaju vizu, prenela je agencija Hina.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA