Uhapšena jer je prosula crvenu farbu ispred Skupštine Crne Gore (VIDEO)

Pre nego što su privedeni, Vanja Ćalović i nekoliko aktivista MANS-a prosuli su crvenu farbu na stepenice ispred ulaza u Skupštinu, noseći transparent sa slikom predsednika parlamenta Ranka Krivokapića, na kom je pisalo: "Čovek se drži za reč a..."

  • 1

Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović i nekoliko aktivista te NVO privedeni su u policiju, nakon performansa koji su postavili ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Aktivisti MANS-a su privdeni zbog, kako je rečeno, kršenja javnog reda i mira i ugrožavanja državne imovine.

Pre nego što su privedeni, oni su prosuli crvenu farbu na stepenice ispred ulaza u Skupštinu i nosili transparent sa slikom predsednika parlamenta Ranka Krivokapića, na kom je pisalo: "Čovek se drži za reč a...".

MANS je performans održao, protestujući zbog toga što je Krivokapić u parlamentu glasao za povećanje Poreza na dodatnu vrednost (PDV) sa 17 na 19 odsto.

Vanja Ćalović je izjavila da je privedena zato što se bori protiv pljačke Crne Gore.

- Uhapšeni smo zato što smo se borili protiv pljačke građana. Umesto da uhapse one koji su opljačkali Kombinat aluminijuma Podgorica, one koju su uništili crnogorsku privredu i izneli milione evra, oni su uhapsili nas koji se protiv toga borimo - kazala je Ćalović novinarima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA