UN: Nije moguće reći ko je koristio hemijsko oružje

Pinjeiro je rekao da ne želi da komentariše dokaze koje su prosledile SAD, Velika Britanija i Francuska stručnjacima UN-a, prema kojima su snage sirijskog predsednika Bašara al Asada koristile hemijsko oružje

  • 10

Predsednik Nezavisne međunarodne istražne komisije UN o Siriji Paulo Pinjeiro izjavio je da još uvek nije moguće sa sigurnošću reći ko je koristio hemijsko oružje u oružanom sukobu u Siriji.

Pinjeiro je rekao da ne želi da komentariše dokaze koje su prosledile SAD, Velika Britanija i Francuska stručnjacima UN-a, prema kojima su snage sirijskog predsednika Bašara al Asada koristile hemijsko oružje, prenela je agencija Frans pres.

- Mi nismo u stanju da kažemo ko je koristio hemijska sredstva ili hemijsko oružje i mi smo veoma zabrinuti zbog lanca nadzora nad supstancama - rekao je Pinjeiro novinarima posle neformalnog sastanka sa ambasadorima Saveta bezbednosti UN.

Tim stručnjaka koje je postavila svetska organizacija naveo je da im je potreban pristup Siriji da bi utvrdili gde je hemijsko oružje korišćeno.

Francuska agencija podseća da sirijska vlada, međutim, odbija da stručnjacima UN-a obezbedi ulazak u Siriju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aco

    22. jun 2013 | 07:55

    Ademe balijo, jos uvek nisi u siriji? Ajde, ajde, posle te ceka 60 devica!!

  • Doktor

    22. jun 2013 | 08:04

    Ovog puta je toliko providno američko pakovanje dokaza da je i UN blam da ih prihvati.

  • ban

    22. jun 2013 | 07:30

    Ma samo napred Asade,bacaj koliko god mozes do istrebljenja I poslednjeg mudzahedina a pobrini se za ove nase alahove ratnike sa prostora Rasa I Bosne I Hercegovine da se ni slucajno ne vrate nazad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA