Dačić: Srbija nije pred bankrotom!

- Srbija nije pred bankrotom i nema problem sa likvidnošću, ali mora doneti strategiju oporavka privrede - kaže predsedni Vlade Srbije

  • 6

Premijer Ivica Dačić danas je izjavio da Srbija nije pred bankrotom i da nema problem sa likvidnošću, ali mora doneti strategiju oporavka privrede.

Dačić je, posle sastanka sa privrednicima i vođama sindikata, u prisustvu članova svog kabineta, naglasio da Srbija mora ući u reformu javnog sektora i da će Vlada u tom pravcu preduzeti energične mere, od kojih će neke biti kratkoročne, a druge dugoročne i u interesu gradjana.

Šef Vlade Srbije je ponovio da neće biti zamrzavanja plata i penzija koje neće moći da rastu iznad nivoa zarada u privredi, pri čemu se mora smanjiti budžetski deficit na oko 4,7 odsto BDP-a, napominjući da će sve to biti ugradjeno u rebalans budžeta za ovu godinu.

- Želeli smo da sve njih pozovemo na jedno mesto i razgovaramo o tome šta bi trebalo raditi, jer se nalazimo u izuzetno teškoj situaciji koja je posledica svetske ekonomske krize i onoga što se dešvalo u zemlji u prethodnomn periodu - rekao je Dačić.

On je kazao da postoje najave većeg izvoza srpske privrede i mogućnost da ćemo ove godine imati najveći ekonomski rast u regionu, izmedju dva i tri odsto, ali, kako je upozorio Dačić, sada raspolažemo manjim prihodima u budžetu od planiranih.

Prema njegovoj oceni, manjak prihoda u budžetu može se rešiti novim zaduživanjem, a to vlada ne bi želela da uradi da ne bi još više povećavala javni dug i deficit budžeta.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dule

    22. jun 2013 | 15:43

    Kako da bude pred bankrotom kad smo vec 23 god bankrot.

  • Milan

    22. jun 2013 | 19:17

    Pukli smo. Tonije pred bankrotom. Uhvatili ste se samo Evropa pa Evropa... sa cime, s kojim parama,... hocete Evro standarde, a niko plate ne pominje u kojim ce standardima biti. Vi ste nas doveli na prosjacki stap a sad glumite Mesije, Vi cete da nas izvadite. Sve ste vise dzelati koji ste nas osudili pa nam dajete amnestiju. Nismo ni krivi ni duzni. Gde su Slobine pare, gde su Miskoviceve, gde od Agrobanke, gde od Kolubare, Kosova...? Nema nama pomoci, prsli smo kao oblanda.

  • Loner

    22. jun 2013 | 16:09

    Pa nije pred bankrotom nikad ni bila,jer kad ima toliko para da se krade,pljacka i grabi ne moze se biti blizu bankrota-e kad lopovi krenu da beze znacemo da je kasa prazna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA