Šta sve može da se kupi za 10 dinara?

Za papirnu novčanicu najmanje vrednosti u Srbiji možete priuštiti jedno jaje, dve papričice, heftanje papira u fotokopirnici ili logovanje na internet

  • 27

Uprkos uverenju da je novčanica od 10 dinara praktično bezvredna, evo zanimljive liste stvari koje možete kupiti za pomenuti iznos.

Kusur ne uzimate, jer vam metal buši džepove. Kada vam kasirka kaže da nema da vam vrati sitno, nije vam važno - za te pare ionako ništa ne može da se kupi.

Međutim, kako navodi list "24 sata", kada vam zafali jedno jaje ili kada hoćete da proverite kada stiže autobus jer se "kuvate" na stanici, shvatite da 10 dinara uopšte nisu za bacanje.

Tako se za 10 dinara mogu kupiti dve papričice na pijaci da zaljutite salatu, ali za pomenuti iznos možete se i ulogovati na internet tek da proverite poruke na Fejsbuku.

Takođe, tu je i ključan momenat prijave ispita na Pravnom fakultetu - heftanje (dva puta) uplatnice za prijavu ispita – što košta upravo 10 dinara.

- Kusur i ne uzimam kad mi daju metal. Šta s tim da radim, samo će novčanik da mi pocepa i da mi se prospe po ulici - kaže Petar K. (40).

Međutim, ako vam otpadne dugme na pantalonama, u pozamanterijama će vam tražiti 10 dinara za dugme, a čak i za iglu.

- Za 10 dinara ne može da se kupi ništa, ali zato za 9,99 dinara može svašta u supermarketima. Takođe, i za 99,99 i 999,99 dinara. Trebalo bi da se uvedu te novčanice i ukinu one sa okruglim ciframa da se ne bi ljudi mučili sa kusurima - kaže Miroslav M. (27).

I na aukcijskim sajtovima možete mnogo toga kupiti za 10 dinara, navode "24 sata", ali je najviše onoga što niko neće.

Koliko je neophodno imati pri ruci 10 dinara, zna svako ko je krenuo na utakmicu bez novina za sedenje, a to zadovoljstvo košta tačno 10 dinara.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    24. jun 2013 | 11:26

    AHHAHA. Ali zaboravili ste na krem bananicu,lizalicu,zvaku :D

  • Alex

    24. jun 2013 | 12:58

    Neću žvako, hoću kusur!

  • Desko

    24. jun 2013 | 12:11

    Kako vi nadjete izgovor da za 10din.vredno ! E srbijo počela si da cvetas sa 1 jaje i 2 papricice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA