OBIĐITE SVET U JEDNOM DANU: "World in Belgrade", 30. juna u Mikser Hausu

Na manifestaciji će svoje običaje i kulturu predstaviti ambasada Malezije, Meksika, Indonezije, Rumunije, Kube, Turski kulturni centar, Špansiki Kulturni Centar, Ambasada Crne Gore, Albanije

  • 1

Međunarodna manifestacija "World in Belgrade" biće održana 30. juna u Mikser Hausu u Karađorđevoj ulici 46 sa početkom u 15 časova.

Predstavnici ambasada i kulturnih centara imaće priliku da posetiocima približe svoje običaje, način života, nacionalnu hranu, piće, kao i turističke znamenitosti. Svi zainteresovani Beograđani i njegovi gosti tokom celodnevnog druženja sa učesnicima manifestacije moći će da vide, probaju i nauče nešto novo i na taj način ulepšaju dan koji Beograd posvećuje svetu.

Svaka zemlja će imati štand na kome posetioci mogu da dobiju korisne informacije i da saznaju nešto više o njoj. Takođe, predviđeni su i brojni performansi tokom dana, tako da će naši gosti i kroz igru, predstave, spremanje nacionalnih specijaliteta moći da predstave svoju državu.

U 18 časova biče izvedena kratka predstava koja govori o meksičkoj tradiciji i savremenom životu, a ljubitelji plesa moći će tokom celog dana da uživaju u nastupu plesne škole tanga, koja će otvoriti događaj, zatim i u tradicionalnom indonežanskom plesu, kapoeri i salsi.

Na manifestaciji će se predstaviti ambasada Malezije, Meksika, Indonezije, Rumunije, Kube, Turski kulturni centar, Špansiki Kulturni Centar, Ambasada Crne Gore, Albanije i mnogi drugi koji su najavili svoje učešće.

Ovaj jedinstveni događaj pružiće posetiocima mogućnost da obiđu svet u toku samo jednog dana, upoznaju nove predele, osete drugačije ritmove i saznaju nešto novo.

Cilj manifestacije je da se kroz upoznavanje različitih zemalja i ljudi ostvari interkulturalna razmena, promoviše različitost i tolerancija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA