BESPLATNO: Proverite tehničku ispravnost svog vozila

- Apelujemo na vozače da se masovno odazovu, odvoje tridesetak minuta u toku sledeće nedelje i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone - saopštio je AMSS

  • 0

Akcija "Ispravno vozilo-bezbedno vozilo", u okviru koje će svi zainteresovani vozači u Srbiji do 29. juna imati mogućnost da potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila, na više od 200 linija tehničkih pregleda širom Republike počela je danas.

Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, akcija je realizovana u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda.

- Apelujemo na vozače da se masovno odazovu, odvoje tridesetak minuta u toku sledeće nedelje i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone - navedeno je u saopštenju.

U prethodnoj akciji, u novembru 2012. godine, besplatno je pregledano više od 11.000 vozila od kojih je 36 odsto imalo neku neispravnost. U masi neispravnih vozila čak 36 odsto vozila imalo je neispravan kočioni sistem, 13 procenata neispravan sistem za upravljanje, a 30 odsto neispravne sisteme za osvetljavanje.

Spisak lokacija na kojima možete proveriti ispravnost svog vozila pogledajte OVDE.

Sve bliže informacije mogu da se dobiju u Operativnom centru AMSS putem telefona 1987, na sajtu www.amss.org.rs ili kod saobraćajne policije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA