MUP pronašao ukradene testove iz matematike, podnete krivične prijave

Originalni ukradeni testovi za polaganje završnog testa iz matematike pronađeni su u stanu prijatelja Zorice M., službenice štamparije "Službenog glasnika" osumnjičene za krađu. Protiv odgovornih su podnete krivične prijave

  • 1

Originalni ukradeni testovi za polaganje matematike pronađeni su u stanu prijatelja Zorice M., osumnjičene službenice štamparije Službenog glasnika, saznaje "Blic". Originalni testovi su zaplenjeni i sada su u beogradskoj policiji.

Prema saznanjima policije, osumnjičena Zorica M. testove je pokazala još dvoma svojih prijatelja. Protiv odgovornih za krađu testova podnete su krivične prijave, rečeno je rečeno je Tanjugu u Upravi kriminalističke policije.

Krivične prijave, u saradnji sa Tužilaštvom, podnete su, kako je rečeno, protiv onih koji su odgovorni za krađu testova i protiv tri osobe koje su odgovorne za prikrivanje te krađe. Prijave su podnete Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić izjavio je ranije danas da dešavanja oko polaganja testova iz srpskog i matematike neće pomeriti upisni rok za buduće srednjoškolce, kao i da se test iz srpskog neće ponavaljati.

Kostić je najavio da će sutra biti objavljeni konačni rezultati, da će potom u naredna dva dana budući srednjoškolci popunjavati liste želja i da nakon toga sledi upisni rok.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    24. jun 2013 | 14:21

    AKO uopste postoji ta Zorica, ona je samo metastaza kancera koji se zove ministar Obradovic. AKO postoji,a cisto sumnjam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA