Uhapšen lažni zastupnik Filip Morisa

Uhapšeni Aleksandar Ž. (31) iz Požarevca prethodna dva meseca predstavljao se kao generalni zastupnik preduzeća “Duvanske industrije Niš-Filip Moris” za Braničevski okrug. Time je ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 400.000 dinara

  • 0

Protiv Aleksandra Ž. (31) iz Požarevca podneta je prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela prevare i falsifikovanja isprave, na štetu požarevačkih preduzeća “Hojda promet” DOO i “Sektor” DOO.

- Osumnjičeni je tokom prethodna dva meseca odlazio u navedena preduzeća i ostvarivao kontakte sa direktorima, predstavljajući se kao generalni zastupnik preduzeća “Duvanske industrije Niš - Filip Moris” za Braničevski okrug i da mu je potreban potrošni materijal za vozila koja preduzeće koristi. Prilikom sačinjavanja ugovora, iznosio je netačne podatke o “Duvanskoj industriji Niš” dok je prilikom sačinjavanja jednog od ugovora kao zastupnika preduzeća naveo ime izmišljenog lica – kažu u Policijskoj upravi Požarevac.

Osumnjičeni je u više navrata u sedištima oštećenih preduzeća uzimao robu: gume, akumulatore i ulje koje je pakovao u privatno vozilo, a potom ih po nižim cenama prodavao na pijaci “Bubanj potok” u Beogradu. Time je ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 400.000 dinara, dok je materijalna šteta za oštećena preduzeća dvostruko veća.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA