Za neispravne nalepnice kazna 3.000 dinara!

Na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja, vozilo treba da ima zalepljenu novu nalepnicu, dok stara treba da bude skinuta. U suprotnom, saobraćajna policija izriče kaznu

  • 11

Iako su na početku primene novog Zakona o bezbednosti saobraćaja postojale nedoumice oko registarskih nalepnica koje treba da stoje na vozilu u desnom uglu šoferšajbne, pa čak i najave da će se tolerisati nepravilnosti, očigledno je da više nije tako, pa saobraćajna policija masovno kažnjava vozače koji ne poštuju ovaj propis.

Po pravilu, svako vozilo treba da ima zalepljenu novu nalepnicu, dok stara nalepnica treba da bude skinuta. Ukoliko ne poštujete to pravilo, to može da vas košta 3.000 dinara!

U Zakonu o bezbednosti saobraćaja koji je počeo da važi 2010. reguliše se ovo pitanje u članu 268. pomenutog zakonskog akta.

"Na vozilu u saobraćaju na putu, propisane registarske tablice i registraciona nalepnica moraju biti postavljane na propisan način. Kazna se primenjuje ukoliko tablice, odnosno registraciona nalepnica nisu postavljene na propisan način ili su nečitljive", piše u zakonu.

Novčana kazna koja je propisana za nepoštovanje ovog propisa iznosi 3.000 dinara  i ona je regulisana članom 334.

Ukoliko želite da saznate kako se pravilno lepi nalepnica, možete videti ovde.  Ukoliko želite da saznate kako se skida stara registarska nalepnica, možete saznati ovde. Ako ne znate kako da zamenite nalepnicu, odnosno da nabavite kopiju, to možete da saznate ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    26. jun 2013 | 08:46

    Kako vas nije sramota. Stavili ste lepak da skidam napepnicu trrba soferku da menjam. Pa i fen i nitro ne pomaze. U inostranstvu kako se lepi tako se i odlepi. Jos kaznu ce te da pisete. Vise ne znate odakle da uzimatebod naroda. Pisite kaznubi ako vozaci ne drze volan sa dveju ruku

  • micko

    26. jun 2013 | 08:40

    Pa nova ne moze ni da se zalepi kako treba O cemu ovi strucnjaci pricaju

  • MrX

    26. jun 2013 | 10:24

    Xexe...juče dolazim sa posla i ispred ulaza parkiran pandurski Punto...i to saobraćajna policija...ima dve nalepnice zalepljene kao da ih je lepio Stivi Wonder, a asistirao mu Saša Matić! Slikao sam ga al' ne mogu da Vam pošaljem slidžu! Al' jbg, kako mi njih da kaznimo!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA