HRVATSKI DR SMRT: Ubio 21 pacijenta!

Davorin Diklić je abdomenalni hirurg kog kolege nisu volele i kog su zbog čestih grešaka često prijavljivali nadležnima, međutim, umesto suspenzije i otkaza on je konstantno unapređivan

  • 2

Ne zovu ga bez razloga Dr Smrt! Za devet godina rada bjelovarskom hirurgu Davorinu Dikliću preminuo je 21 pacijent kog je operisao, a u šest slučajeva njegovim pacijentima zdravlje se veomao pogoršalo. Policija je pune tri godine istraživala 27 slučajeva, a Diklić je na kraju uhapšen pod osnovanom sumnjom da je usmrtio 10 i doveo u teško stanje troje ljudi.

Davorin Diklić je abdomenalni hirurg kog kolege nisu volele i kog su zbog čestih grešaka često prijavljivali nadležnima. Pretili su kolektivnim otkazom ako ga nadležni ne otpuste, ali umesto toga on je unapređivan.

Dve godine obavljao je dužnost v. d. upravnika Opšte bolnice u Bjelovaru, a pre toga bio je šef hirurgije. Medicinske sestre ga nazivaju bahatim i bezobraznim lekarom koji je često bez imalo griže savesti činio greške i propuste.

ZASTRAŠUJUĆE GREŠKE

Jednom pacijentu nije pričvrstio kraj tankog creva na abdomen, a izlazak stolice hteo je da zaustavi tamponom i time prouzrokovao infekciju. U drugom slučaju otpustio je pacijentkinju na kućno lečenje iako su joj zbog širenja creva izostali stolica i gasovi, a kod trećeg je pacijenta propustio da reši problem rane na stomaku kroz koju mu je na nekoliko mesta izlazila stolica.

Na jezive slučajeve Davorina Diklića još su 2008. godine u svom pismu tadašnjem ministru zdravlja Darku Milinoviću upozorili i hirurzi iz Opšte bolnice Bjelovar, njih osmoro. Nisu više želeli da prihvataju odgovornost za njegove operacije i optužili su ga da nema moralni, stručni i kolegijalni autoritet, piše "Jutarnji list".

Iako je u decembru 2008. Komisija za stručni nadzor Hrvatske lekarske komore provela vanredni nadzor i ustanovila niz problema, dali su samo preporuku da bi delatnost hirurgije u bjelovarskoj bolnici trebalo da se reorganizuje.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA