Policija RS prati novinare na društvenim mrežama?

Povodom protesta u Sarajevu može se zaključiti da su na internet forumima i Fejsbuk grupama najaktivniji bili članovi sa bošnjačkim imenima, naveo je ministar policije Radislav Jovičić

  • 1

Policija Republike Srpske prati novinare na društvenim mrežama, to se može zaključiti iz današnje rasprave u parlamentu RS tokom koje je jedan poslanik pitao ministra unutrašnjih poslova da obelodani ko su oni koji su preko interneta podržavali proteste u Sarajevu zbog neusvajanja zakona o matičnom broju.

Ministar policije Radislav Jovičić je, odgovarajući na pitanje poslanika Partije Demokratske partije progresa (PDP) Branislava Borenovića, rekao da "ne zna napamet mejl adrese tih osoba, novinara i bosansko-hercegovačkih institucija koje su u tome prednjačile", ali je dodao da će Borenoviću "dostaviti pisani odgovor".

Prethodno je Vlada RS usvojila informaciju povodom protesta koji su 6. juna izbili ispred zgrade Parlamenta Bosne i Hercegovine zbog neusvajanja Zakona o jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG).

- Analizom stanja na društvenim mrežama povodom protesta u Sarajevu i poziva za organizovanje protesta u Banjaluci, može se zaključiti da su na internet forumima i Fejsbuk grupama najaktivniji bili članovi sa bošnjačkim imenima - navedeno je u tom dokumentu.

Takođe je navedeno da je izrazita bila aktivnost "nekoliko pojedinaca i članova pojedinih organizacija koji su bezuspešno pokušali da animiraju proteste u Banjaluci i Beogradu".

- Iz brojnih televizijskih snimaka i sa interneta, moguće je utvrditi i identifikovati organizatore i vođe protesta i protiv njih preduzeti zakonske mere, jer nepreduzimanje znači podržavanje i ohrabrivanje tih aktivnosti i ubuduće - navodi se se u informaciji.

Borenović je potom zatražio od Jovičića da objavi te korisnike društvenih mreža u RS, "da znamo o kome se radi", kao imejl adrese zvaničnih institucija BiH, koje su davale podršku protestima a poznate su Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pasha

    25. jun 2013 | 21:55

    Cncn bolest...pa oni su krivi jer hoće "entitetske" lične...Bolesti nikad kraja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA