6. Japanizam festival od 4. do 7. jula u DOB-u (FOTO)

Karte za jedini regionalni festival posvećen japanskoj pop kulturi, stripu, animaciji, kinematografiji i modi Japana, mogu se kupiti od 28. juna po ceni od 150 dinara

  • 0

Od 4. do 7. jula u Domu omladine Beograda biće održan jedini regionalni festival posvećen japanskoj pop kulturi − stripu, animaciji, kinematografiji, modi, jednom rečju − modernoj kulturi Japana.

Festival se održava u organizaciji društva "Sakurabana", ambasade Japana i Doma omladine Beograda, a pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda.

Dnevne ulaznice, po ceni od 150 dinara mogu se kupiti od 28. juna.

Prvog dana od 14 časova, biće održana radionica borilačkih veština u okviru koje će biti predstavljena veština laido. Sat vremena kasnije na programu je predavanje o Japanu i japanskom obrazovnom sistemu. U 16 časova, Ćijemi Fukumori, koreograf i igrač savremenog plesa, istraživaće sa svim posetiocima kako telo i um reaguju kada dođu u kontakt sa nepoznatim jezikom, te kako stvaramo slike, emocije i priče osluškujući nepoznate zvuke.

Igranje igrica na raspolaganju je od 14 do 19 časova, a u bioskopskoj sali Doma Omladine na repertoaru će biti ostvarenja sa prošlogodišnjeg "Japanizma": U 13 časova "Hoshi wo Ou Kodomo", a u 15 časova film "Redline".

Nakon svečanog otvaranja festivala u 19 časova, biće priređena modna revija najznačajnijih domaćih kreatora. U 22.30 časova biće emitovano ostvarenje "Tiger&Bunny", a u 22.30 "Garden of Words".

Drugi dan festivala biće otvoren u 13.00 časova kreativnom radionicom u okviru koje će biti predstavljen omiljeni japanski hobi − tradicionalna veština origami. U 14.30 časova, u okviru kreativne radionice posetioci će dobiti priliku da sami naprave kostim, a onda od 16.00 časova mogu da uživaju u projekciji trodelnog dokumentarnog filma o japanskoj urbanoj umetničkoj sceni.

U 17.30 časova biće održana tribina: "Superheroes vs. Super Sentai", a u 19.00 časova promocija "Ikigami", prve manga na srpskom jeziku nakon više od jedne decenije. Nakon projekcije filma "Wolf Children" u 20.30 časova, posetioce u 23.00 časova očekuje sjajan nastup grupe "101A".

Treći dan festivala biće otvoren u 13.00 časova kreativnom radionicom u okviru koje će biti predstavljen aikido. Posle kreativne radionice Manga u 14.30 časova, u 17.00 časova biće održana manifestacija "AMV8", koja predstavlja karakterističnu formu kreativnog izražavanja fanova, koji montiraju inserte iz anime ostvarenja uz muziku ili nekakvu drugu podlogu. Od dešavanja iz Game room-a izdvajamo "Girl Power: Women's Iron Fist Tournament".

Reč je o turniru rezervisanom samo za devojke! Pravo učešća imaće isključivo gejmerke – da se vidi i da lepši pol i te kako ume da barata konzolom i obara rekorde u tabačinama.

Četvrti dan festivala počeće u 12 časova kartičnim igrama "Yu-Gi-Oh" i "World of Warcraft". Od 12 časova nadalje igraće se veliko finale "Naseljenika ostrva Katan".

Posle maskenbala inspirisanog likovima iz sveta mangi u 17. časova, biće održana svečana dodela nagrada, a potom od 21. čas pa "dok ne padnemo mrtvi" i tradicionalna žurka!

Prateći program u nedelju biće u Artist Alley-u, prodajno-izložbenom sajmu, na kojem će moći da se kupe stvari, koje se inače retko viđaju u slobodnoj ponudi – unikatni nakit i odeća inspirisani Japanom; posteri, bedževi i crteži u manga stilu koje su svojeručno izradili naši mladi umetnici; anime figure, torbe, privesci za ključeve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA