U Srbiji 280.000 patoloških kockara!

Prosečni uzrast onih koji se javljaju na lečenje je 27,6 godina, najmlađi ispitanik imao je 17 godina, a najstariji 61 godinu. Čak 73 odsto njih javilo se na lečenje između 20. i 30. godine života

  • 0

Skoro četiri odsto stanovnika u Srbiji su patološki kockari, odnosno oko 280.000 osoba, a od tog broja čak jednu trećinu čine žene, pokazalo je istraživanje Centra za prevenciju i odvikavanje od patološkog kockanja "Život nije igra".

 

Prema istraživanju koje su sprovele Jasmina Leković i Ivana Pavlović iz ovog Centra, prosečni uzrast onih koji se javljaju na lečenje je 27,6 godina, najmlađi ispitanik imao je 17 godina, a najstariji 61 godinu, piše "Danas".

 

Čak 73 odsto njih javilo se na lečenje između 20. i 30. godine života.

 

Prosečan kockarski staž je 9,6 godina do prvog javljanja na lečenje, najkraće vreme od početka kockanja do javljanja na lečenje je dve godine, a najduži period kockanja do javljanja na lečenje je 27 godina.

 

Najveći procenat ispitanika počeo je da se kocka između 12. i 18. godine.

 

Istraživanje je urađeno na osnovu razgovora sa klijentima koji su se prijavili na program odvikavanja od kockanja u ovom Centru.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Fonet, Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA