POŽAREVAC: Komunalni policajci u zakrpama (FOTO)

Dok požarevački komunalni policajci na posao dolaze u pocepanim uniformama, odgovor nadležnih je da grad nema para za nove

  • 6

Stanje u požarevačkoj Komunalnoj policiji je nikad gore od njenog osnivanja pre četiri godine.

Iako su dobili svoje prostorije u renoviranoj zgradi na Bulevaru, ona nije u potpunosti opremljena za rad. Nedostaju kompjuteri, kancelarijski materijal, sredstva veze i druga tehnička pomagala koja koriste njihove kolege u drugim gradovima.

Optimalan broj komunalnih policajaca za grad veličine Požarevca je 15, a ima ih samo devet, tako da ne mogu u potpunosti da odgovore na sve prijave građana.

Iako ih ima nedovoljno za rad na terenu, jedan od njih svakog dana dežura na ulazu u zgradu Gradske uprave, sa zadatkom da kontroliše ko i kada od zaposlenih ulazi i izlazi tokom radnog vremena.

- Jedan od naših revnosnijih kolega pedantno je beležio dolaske i odlaske i gradskih funkcionera tokom radnog vremena, pa je od njih dobio "packe", uz opasku da za njih ta pravila ne važe - kažu komunalni policajci.

Očigledan primer njihovog lošeg položaja jeste i taj što već duže vreme na posao dolaze sa pocepanim i zakrpljenim uniformama.

Oni tvrde da od osnivanja njihove službe u gradu nisu dobili nove uniforme, koje su, nekompletne, zadužili pre četiri godine i da je odgovor nadležnih da grad nema para za nove.

- Prema propisima Gradske uprave, određeno je da na svake dve godine dobijamo nove uniforme. Međutim, to se nije dogodilo i snalazimo se kako znamo i umemo. Ono što može da se zakrpi mi zakrpimo, a ono što ne može mi nosimo pocepano, jer prema Zakonu o komunalnoj policiji ne možemo da radimo u civilnim odelima - kažu ogorčeni komunalni policajci.

Oni navode da "ne znaju dokle će to da traje, te da neće od svojih para da kupuju uniforme koje im sleduju".

Navode i da ovako odrpani i pocepani ruže i sebe i grad koji predstavljaju, za razliku od kolega u drugim mestima, koji na vreme dobijaju sve što im sleduje.

U Gradskoj upravi pokušali smo da saznamo da li se planira kupovina novih uniformi za komunalne policajce, ali nam je odgovoreno da za tako nešto za sada nema para.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rudar

    27. jun 2013 | 14:46

    Bolje nisu ni zasluzili,paraziti budzetski

  • Nikola

    27. jun 2013 | 16:10

    Evo bas sam se potresao! Komunalni policajci:mala mu.a za policiju,prevelika za parking servis.

  • Mladen

    27. jun 2013 | 15:16

    Zašto u startu nisu kupljene kvalitetnije,ali da,mora neko zaraditi na tenderu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA