POGLEDAJTE: Pokazne vežbe Žandarmerije!

Vežba je počela skokovima padobranaca, a u nastavku je predstavljen zamišljeni scenario po kojem je član benda "Amadeus" otet u Košutnjaku, doveden na Adu Ciganliju i za njega je zatražen otkup

  • 7

Pripadnici Žandarmerije Srbije izveli su večeras na Adi Ciganliji pokaznu vežbu, povodom dana te elitne policijske jedinice, u okviru koje su, pred više hiljada građana, veoma atraktivno simulirali borbu sa otmičarima i spasavanje talaca.

U prisustvu komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića i državnog sekretara MUP-a Vanje Vukića, kao i više hiljada građana, svoje veštine i sposobnosti za borbu protiv kriminala i terorizma pokazali su pripadnici te elitne jedinice na Savskom jezeru, a nakon toga održan je koncert benda "Amadeus".

Vežba je počela skokovima padobranaca, pripadnika Žandarmerije koji su, kako je objašnjeno u prezentaciji vežbe, u karijeri izveli više od 3.500 skokova.

U nastavku vežbe predstavljen je zamišljeni scenario po kojem je jedan od članova benda "Amadeus" otet u Košutnjaku, doveden na Adu Ciganliju i za njega zatražen otkup, zbog čega je odlučeno da bude angažovana Žandarmerija.

U trenutku primopredaje novca "kriminalci" su "upucali" jednog od članova pregovarackog tima, drugog ranili, a trećeg uzeli za taoca, pa je jedinica Žandarmerije morala da izvrši upad u objekat u koji su se "otmičari" sklonili.

Nije prošlo ni pet minuta, a pripadnici Žandarmerije, prikriveni dimnom zavesom, uletetli su u objekat, razoružali i onesposobili otmičare i uspešno oslobodili taoce.

Kada se dim razišao iz publike, koju su mahom činili roditelji sa decom i pripadnice "lepšeg pola", prolomio se aplauz i uzvici oduševljenja.

Posle zajedničkog pozdrava svih učesnika vežbe, dok su se okupljeni fotografisali za žandarmima, bend "Amadeus" započeo je svoj koncert.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA