Grupa "Smak" otvorila "Arsenal fest" pred 5.000 ljudi (FOTO) (VIDEO)

Legendarni rok bend je posle 16 godina ponovo nastupio pred kragujevačkom publikom i izveo svoje čuvene hitove

  • 2

Legendarna rok grupa "Smak" nastupila je sinoć u rodnom Kragujevcu, prve večeri "Arsenal festa", pred oko 5.000 ljudi. Prostor Kneževog arsenala u Kragujevcu nikada do sada nije bio tako pun, ni na jednom od tri dosadašnja festivala. "Smak" je startovao sa "Kad spavaš sam" na opšte oduševljenje publike, koju su činili i tinejdžeri i sede rokerske glave.

Gitarista Radomir Mihailović Točak najavio je koncert ranije kao "veliki izazov" i rekao da će se bend potruditi da ponovi fantastičan događaj iz Beograda prošlog decembra.

- Nikada do sad nismo imali priliku da sviramo u okviru tako moćne produkcije pred našom matičnom publikom, pod otvorenim nebom - najavio je Točak.

Članovi "Smaka" sreli su se sinoć sa kragujevačkom publikom prvi put posle 1997. godine, kada su svirali ispred kafića "Bahus" na Badnje veče, tokom protesta zbog krađe glasova na izborima.

"Smak" je, kao što se i očekivalo, briljirao jedinstvenom fuzijom hard i progresiv roka, bluza, džeza i etna i pesmama kao "Ulazak u harem", "Biska 2", "Daire", "Crna dama" i naravno "Šumadija bluz". Koncert je završen pesmom "Daire" nakon dva i po sata svirke.

Na glavnoj bini pre "Smaka" nastupao je kragujevački hardkor bend "Thimble". Na "Garden" bini, odmah po završetku koncerta "Smaka", nastupali su još jedni povratnici na scenu, beogradske "Babe".

Prve večeri "Arsenal festa" nastupali su bendovi "90. minut", "Dok 7" i "Čikine bombone" i "Epilog". Ovogodišnji "Arsenal fest" sve tri večeri posetiocima nudi prvi put i nečujnu zabavu, takozvani "sajlent disko", u kojoj svako sluša na slušalicama muziku koju sam bira. U ponudi su tri kanala sa različitim muzičkim stilovima, haus, pop rok, hip-hop.

Večeras, druge večeri "Arsenal festa" na glavnoj bini nastupaju od 21 sat "KBO", "Partibrejkers", "Bajaga i Insturktori", "Kanda Kodža i Nebojša". Na "Garden" bini Kragujevčani će slušati "E-Play", "Pero Defformero", "Grate", "Ritam nereda" i "Ex revolveri".

Cene ulaznica za prvo veče koštale su 1.000 dinara, a za drugo i treće veče biće po 800 dinara. Za mlade iz drugih gradova i država koji su planirali da sva tri dana provedu u Kragujevcu u Velikom parku je organizovan "Arsenal rok kamp".

Pogledajte kako je bilo na koncertu grupe "Smak" na kragujevačkom "Arsenal festu"

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA