Apelacioni sud razmatra presudu Simoviću i Kaliniću

Nakon razmatranja presude i žalbi Apelacioni sud će na ne javnom delu sednice odlučiti da li će presudu potvrditi, preinačiti, ili samo otvoriti glavni pretres i doneti konačnu odluku

  • 1

Apelacioni sud razmatrao je na javnoj sednici presudu kojom su na po 40 godina zatvora osuđeni Miloš Simović i Sretko Kalinić.

Oni su na po 40 godina osuđeni zbog niza ubistava, otmica i drugih krivičnih dela koja su izvršili kao pripadnici "zemunskog klana", nakon ponovljenog suđenja pred Specijalnim sudom.

Sudija izvestilac predstavio je na sednici presudu kojom su Kalinić i Simović pravosnažno osuđeni u odsustvu na maksimalne kazne zatvora od 40 godina, a započetno je i predstavljanje njihovih žalbi.

Javna sednica se nastavlja u ponedeljak, kada će reč dobiti i Kalinić i Simović, a biće održana u Okružnom zatvoru u Beogradu iz bezbednosnih razloga.

Nakon razmatranja presude i žalbi Apelacioni sud će na ne javnom delu sednice odlučiti da li će presudu potvrditi, preinačiti, ili samo otvoriti glavni pretres i doneti konačnu odluku.

Pravosnažna presuda kojom su Kalinić i Simović ranije osuđeni u odstutstvu na maksimalnu zakonsku kaznu, shodno zakonu, ostaje na snazi sve do izricanja nove pravosnažne presude.

Specijalni sud je Kaliniću i Simoviću odobrio ponavljanje suđenja jer su tokom sedmogodišnjeg bekstva i skrivanja, pravosnažno bili osuđeni u odsustvu na maksimalne kazne zatvora od 40 godina.

Nakon ponovljenog postupka taj sud je krajem prošle godine, potvrdio tu pravosnažnu presudu, odnosno odlučio je da ostaje na snazi presuda kojom su Simović i Kalinić bili osuđeni u odsustvu na maksimalne kazne zatvora pred tim sudom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    28. jun 2013 | 17:48

    Ма пустите и њих када пустате много веће криминалце.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA