OSIJEK: Srbin osumnjičen za ratne zločine!

Tužilaštvo u saopštenju navodi da se sumnja da je 63-godišnji državljanin Srbije od 15. oktobra do kraja 1991. godine, u Opatovcu, kao pripadnik teritorijalne odbrane mesta, u nameri ponižavanja i zastrašivanja preostalog civilnog stanovništva nesrpske narodnosti silovao jednu devojku

  • 1

Državno tužilaštvo u Osijeku pokrenulo je istragu protiv 63-godišnjeg državljanina Srbije zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila u Opatovcu 1991.

Tužilaštvo u saopštenju navodi da postoji osnovana sumnja da je od 15. oktobra do kraja 1991. godine, u Opatovcu, kao pripadnik teritorijalne odbrane mesta, u nameri ponižavanja i zastrašivanja preostalog civilnog stanovništva nesrpske narodnosti, samostalno, kao i zajedno s nepoznatim pripadnicima teritorijalne odbrane, uz pretnje smrću njoj i njenim bližnjima, u više navrata silovao jednu devojku, tada 31-godišnjakinju.

Osumnjičeni nije dostupan hrvatskim nadležnim organima, a istraga je pokrenuta na osnovu krivične prijave Vukovarsko-sremske policije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beast from the east

    28. jun 2013 | 22:27

    Na robiju sa svim zlocincima, pravda za sve !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA