Kineska kompanija traži 150 miliona evra više za Moravski koridor

- To nikako ne znači da je projekat prekinut; naći ću način da taj auto-put u dobroj meri bude izgrađen u mandatu ove Vlade - kazala je Kalanovićeva novinarima u Kruševcu posle svečane sednice Vlade Srbije

  • 4

Izgradnja auto-puta "Moravski koridor", koja je trebalo da počne u maju, odložena je jer je kineska kompanija, sa kojom je u decembru 2012. sklopljen predugovor o izgradnji, zatražila 150 miliona evra više u odnosu na dogovorenu cenu od 492 miliona evra.

 

To je danas u Kruševcu izjavila ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović.

 

- To nikako ne znači da je projekat prekinut; naći ću način da taj auto-put u dobroj meri bude izgrađen u mandatu ove Vlade - kazala je Kalanović novinarima u Kruševcu posle svečane sednice Vlade Srbije.

 

Kineska kompanija CRBS je krajem aprila, kada je trebalo da se potpiše ugovor, iznela novu cenu, za 150 miliona evra višu od 492 miliona evra u predugovoru.

 

- Neću prihvatiti to povećanje za 110 kilometara puta, jer bi to bilo kršenje predugovora i mnogo skuplji auto-put nego što je po standardima - kazala je ona.

 

Ministarka je rekla da priprema izgradnje tog auto-puta zbog toga nije stala.

 

Sa Ambasadom i Vladom Kine preispitan je predlog kineske kompanije, i istovremeno je zatražena druga firma.

 

- Ja od ovog projekta neću odustati jer je to životni projekat za pola miliona ljudi koji žive i rade na tom potezu, a Kruševac, Kraljevo i Čacak su gotovo zamrli zbog nedostatka auto-puta - rekla je Verica Kalanović.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sa

    28. jun 2013 | 20:57

    nema od tog nista

  • G-Man

    29. jun 2013 | 01:28

    Nisu ti gradovi zamrli zbog nedostatka auto- puta, vec zbog privatizacija prethodne vlade u koju su umocili prstice i pojedinci iz ove... Ne treba nama auto- put vec dobro placeni poslovi...

  • Ivan

    29. jun 2013 | 06:16

    Pa zar Krusevac nije prakticno na auto putu Bg-Nis?! Nalazi se na 25km od auto puta, to je ista udaljenost kao i Kragujevca od auto puta ili Zemuna od Petlovog brda. Nedostaju njima pametne glave i preduzimljivi ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA