BOKAN: Bombu pod automobilom vidim kao upozorenje!

- Eksploziju vidim kao upozorenje, a motivi mogu biti politički, ali i to što sam direktor JP „Urbanizam". Daćemo šansu policiji i nadam se da će vrlo brzo otkriti počinioca - kaže Tomislav Bokan, direktor JP "Urbanizam" iz Novog Sada

  • 1

Pod "sitroen", službeni automobil Tomislava Bokana, direktora JP "Urbanizam" i lidera Narodnog pokreta "Dinara-Drina-Dunav", bačena je bomba M-52. U eksploziji je povređeno dvoje prolaznika, koji su van životne opasnosti i oštećeno je sedam automobila.

Eksplozija na parkingu ispred kafića "Hogar", gde je bilo parkirano vozilo, zatresla je stanove u naselju Grbavica oko 10.20 časova ujutro.

- Tada sam bio u preduzeću, a vozač je došao u kafić da se vidi sa bratom, pa je automobil parkirao ispred - rekao je Bokan.

On je Novosađanima postao poznat neposredno pre izbora kao predsednik tada formirane Romske demokratske stranke u kojoj nema nijednog Roma i koji je, iako optuživan za kupovinu glasova, brzo postao direktor "Urbanizma", a u međuvremenu je osnovao i Narodni pokreta "Dinara-Drina-Dunav".

- Eksploziju vidim kao upozorenje, a motivi mogu biti politički, ali i to što sam direktor JP „Urbanizam". Daćemo šansu policiji i nadam se da će vrlo brzo otkriti počinioca - kaže on.

Vlasnica obližnje škole videla je osobu za koju veruje da je bacila bombu i tvrdi da je reč o muškarcu tridesetih godina svetle puti i oko 185 centimetara visine.

- Kretao se iz Krilove ulice ka Tolstojevoj. Kad je bomba eksplodirala, on je ubrzao korak. Imao je crni kačket, crni šorts i dugačke bele rukavice. Iz Krilove je kroz prolaz skrenuo ka Bulevaru Cara Lazara - priča svedok. Ona nije videla sam trenutak kada je bomba bačena.

U Kliničkom centru kažu da su povređeni Novosađani van životne opasnosti.

- Žena B. L. (47) ima lakše povrede butine i puštena je kući, a muškarac P. K. (53) ima teže povrede lopatice. Van životne opasnosti je, ali će biti zadržan na lečenju u Urgentnom centru - rekla je Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra.

(Telegraf.rs / Izvor: "Blic")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађан Младеновић

    29. jun 2013 | 12:47

    http://www.telegraf.rs/vesti/200419-necuveno-ugurao-cetvoro-clanova-porodice-u-parlament http://www.telegraf.rs/vesti/politika/540493-kupovali-glasove-u-kafani-saslusan-lider-lazne-romske-stranke-u-novom-sadu http://www.telegraf.rs/vesti/politika/209972-skandalozno-lazni-rom-bokan-u-parlament-ugurao-i-kuma Да ли уопште треба коментар на ово, како овакав лик постаје директор ЈП и бахати се нашим парама, службеним аутомобилима и слично?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA